Casablanca til Lisboa med MS Midnatsol 23. sep 2017Bli med på en reise der du opplever en spennende blanding av eksotiske atlanterhavsøer og småbyer med fascinerende historie, sjarmerende landsbyer og vakker natur – alt med guiding av de kunnskapsrike ekspedisjonsteamet ombord på skipet!

Litt om MS Midnatsol
MS Midnatsol har en sterk miljøprofil og et moderne design. Interiøret er lyst og fargerikt, inspirert av de lange, varme sommerdagene våre – noe som også reflekteres i den norske, moderne kunsten om bord. MS Midnatsol fikk mye oppmerksomhet da skipet var med i den NRKs dokumentarserie ”Hurtigruten 365” i 2006. På dekk 9 finner du soldekket og et boblebad. Skipet har også en toetasjes panoramasalong over baugen, med store glassflater som slipper inn naturlig lys og gir fantastisk utsikt.

Underveis
Casablanca: Øyreisen starter i Casablanca – “Den Hvite Byen” – der mannskapet ønsker deg velkommen om bord før MS Midnatsol legger ut på sjøreisen. Det å se den fantastiske Hassan II moskeen med plass til 105 000 bedende, er høydepunktet når vi seiler ut av havnen.

Santa Cruz de Tenerife: Vi går i land i Santa Cruz de Tenerife, en vakker havneby med brede avenyer, plasser og en fantastisk, moderne arkitektur.  Rett utenfor byen ligger den vulkanske toppen, El Teide, som troner 3 718 meter over havet – det høyeste punktet i Spania. Bli med på en valgfri utflukt til vakre El Teide. Du kan også bli med på en tur til vakre San Cristóbal de la Laguna, Tenerifes kultursenter fra det 15.århundre som er  utnevnt til verdensarvsenteret av UNESCO i 1999. Ta en spasertur langs de idylliske gatene og se byens rikt utsmykkede balkonger som ble forbilde for mange bosettinger i den nye verden. 

San Sebastian de La Gomera: 

Vi ankommer San Sebastian på La Gomera, en skjult perle med vilt landskap, unik flora og sjarmerende, gamle landsbyer. Den tette laurbærtreskogen i  Garajonay Nasjonalpark er ofte innhyllet i tykk tåke, som gir naturreservatet et mystisk tilsnitt. Det finnes ingen steder som Garajonay her på jorden, og på grunn av dens skjønnheten er stedet på UNESCOs verdensarvliste.

La Gomera er også berømt for Silbo Gomero ­– Gomeransk plystring – et spansk “plystrespråk” som benyttes av de lokale for å kommunisere over dype raviner og trange daler som skjærer gjennom øylandskapet. Dette “plystrespråket” ble erklært et  språklig mesterverk og innlemmet i Heritage of Humanity i 2009. 

Funchal: 

I dag ankommer vi Funchal, hovedstaden på den vakre og grønne øya, Madeira. Den spektakulære floraen og det behagelige klimaet har gitt Madeira tilnavnet, "Den Flytende Hagen".

Opplev underet, Laurissilva-skogen på nordsiden. For rundt 20 millioner år siden dekket disse trærne store deler av Sør-Europa. I dag finner vi de største gjenværende skogområdene med denne trearten her på Madeira, og dette slående naturområdet har også kommet på UNESCOs verdensarvliste.

Madeira har Levadas – mini-kanaler, som har fungert som vanningssystem i tidligere tider, har en total lengde på 2500 km. I dag er mange av dem blitt til populære turstier. Bli med på en av utfluktene våre og ta en nærmere kikk på dette vakre anlegget i dette rolige landskapet.

Funchal er en storby med en avslappet atmosfære og en sofistikert livsstil, en rik historie og et tiltalende sentrum med kafeer, butikker, brosteinsgater og en interessant arkitektur.

Porto Santo Island: Porto Santokan bestbeskrives somenlang strand med litt land innenfor. Den vulkanske sanden har lenge hatt ry på seg for å ha helende egenskaper. Straks vi går i land, ligger øyas mange stier klare til å bli utforsket. Se gjennom utfluktsprogrammet og se spennende måter å oppdage øya på, eller bare nyt en doven ettermiddag på “Den Gylne Øya”. 

Angra do Heroísmo: 

Vi starter besøket på Terceira, “Den Purpurrøde Øya”, slik de store portugisiske oppdagere gjorde: Vi går i land i UNESCO-listede Angra do Heroísmo, den historiske hovedstaden i øygruppen. Angra ble grunnlagt det 15.. århundre og har to ganger vært Portugals hovedstad, takket være dens beliggenhet langs handelsruten fra den nye verden.

Gamleen i Angra er en renovert renessansejuvel, med sin majestetiske Paços do Concelho (rådhuset). Fortet, São João Baptista fra det 16. århundre, vokter over byen og bukten med sin 4 km lange mur.

Øya byr på et flott landskap med steinmurer som rammer inn bøndenes lappetepper av jorder med det vulkanske fjellmassivet Serra de Santa Bárbara i vest. Flotte stier og naturreservater rammer inn øyas ville og bratte innland. 

Ilha do Faial: 

Faial er kjent som “Ilha Azul” – eller den blå øya – på grunn av de mange fargerike hortensiaene. Øya byr på vakre, rolige omgivelser – et paradis for naturelskere.

Utforsk landskapet som et resultat av et vulkanutbrudd i 1957 er en vakker blanding av lavastein og eksotisk vegetasjon. Med andre ord, Faial er et ideelt sted for turgåing og fuglekikking.

På en klar dag kan du se den 2351 meter høye vulkanen Ponta de Pico, Portugals høyeste fjell på naboøya Pico.  

Horta er Ihlas kjerne, og ligger sjarmerende til i en naturlig havn på østkysten. Her bor det rundt 7000 mennesker. 

Ponta Delgada, São Miguel Island: 

São Miguel, den "Grønne Øya", er den største i øygruppen Azorene med en frodig natur av innsjøer, høydedrag, fjell og grønne enger. Den sjarmerende byen, Ponta Delgada fra det 15. århundre, er den moderne hovedstaden i øygruppen.

Bli med på vår utflukt til Sete Cidades-massivet og opplev det imponerende vulkanske krateret – en av de 7 "naturens undere" som Portugal kan by på. Se de magiske, uvirkelige lavaformasjonene med kjegler, pimpestein og kupler.

Lisboa: 

Enhver fantastisk reise tar dessverre slutt. Vår ender i Lisboa, en herlig by med mange hundre års spennende historie, hvilende på sju høyder over Elven Tejo.

Etter ilandstigning kan du spasere I de sjarmerende strøkene i Portugals hovedstad og ta en tur med den gammeldagse, eiendommelige trikken som snirkler seg rundt i de trange gatene. Byen oser av sin bemerkelsesverdige historie med statuer av oppdagere som Vasco da Gama, Magellan og Sjøfareren Henrik i gater og på plasser. Ta nærmere i øyesyn den rikt utsmykkede arkitekturen og den fargerike historien gjennom UNESCO-vernede severdigheter, som Hieronymites-klosteret og Belém-tårnet. Oppdag denne byens skjulte skatter I ditt eget tempo.

 

 

Casablanca-Lisboa med MS Midnatsol


Reiseperiode 23. september-06. oktober 2017


Innvendig dobbeltlugar, fra kr. 7 995,- pr person
Utvendig dobbeltlugar med vindu, fra kr. 11 195,- pr person

Pris er inkludert helpensjon og gjelder pr. person når min. to reiser sammen og deler lugar. Tilbudet gjelder kun nye bestillinger.
Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.
Vi er selvsagt behjelpelig med fly og hotell. 

send henvendelse
Se alle tilbud