August 2019 - Bli med på en reise av de sjeldne gjennom den legendariske Nordvestpassasjen!Nordvestpassasjen – I Roald Amundsens fotspor

Bli med på en reise av de sjeldne gjennom den legendariske Nordvestpassasjen – en reise i kjølvannet av de store eventyrerne. Opplev rå og vakker natur i et område som svært få besøker. Selv i dag er det få skip som klarer å navigere seg gjennom denne ville, isolerte og arktiske passasjen i Nord-Amerika.

Den beryktede Nordvestpassasjen er en vakker, men utfordrende rute som knytter Stillehavet og Atlanterhavet sammen. Her har mange eventyrere måttet bøte med livet opp gjennom tidene, da ruten gjennom det kanadiske Arktis helt siden slutten av 1400-tallet har vært en hellig gral for eventyrlystne oppdagere. Det finnes dokumentasjon på minst 40 ekspedisjoner i disse farvannene, enten det har vært forsøk på å utforske ukjent territorium, eller jakten på sjøruten til Asia. Det første dokumenterte forsøket var ekspedisjonen til John Carbot i 1497. Den mest kjente ekspedisjonen var det mislykkede forsøket til James Cook i 1776, samt den tragiske Franklin-ekspedisjonen i 1845.

Den første som fullførte en vellykket ekspedisjon i Nordvestpassasjen var vår norske polarhelt, Roald Amundsen. Ekspedisjonen varte fra 1903 til 1906, om bord på skipet Gjøa. På denne reisen med Hurtigruten seiler vi i kjølvannet av de store oppdagerne for å oppleve disse berømte farvannene.

Reisen begynner i Kangerlussuaq på Grønland. Her besøker vi Inuit-bosetninger og den UNESCO-listede Ilulissatfjorden, før vi krysser Davisstredet og seiler inn i den kanadiske øygruppen Nunavut. Herfra begynner reisen inn i hjertet av Nordvestpassasjen.

Langt nord
Vi seiler i isete farvann i kanadiske Arktis. Fra dekk kan du beundre den store, øde villlmarken, og vi forsøker å gå i land på flere historiske steder. Besøk flere av verdens nordligste samfunn, utforsk legendariske fjordløp og kanaler, og bli med på turer i småbåter og på land. Når forholdene tillater det, tar vi frem kajakkene eller tar deg med ut på fotturer. 

På toppen av kloden
Når du befinner deg på toppen av kloden, betyr det at farvannene vi seiler i ofte er dekket av mye is. På denne reisen må vi ta hensyn til forholdene, slik eventyrere har gjort før oss. Uansett hvor vi seiler, sørger vi for spennende, men trygge opplevelser. Vi seiler tross alt inn i Nordvestpassasjen – en reise få skip legger ut på, selv den dag i dag.  

MS Roald Amundsen
MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi. Skipet vil vi sette en ny standard for innredning og gjesteopplevelser. Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort. Det er store observasjonsplattformer på flere dekk slik at gjestene kommer tettest mulig på naturen og dyrelivet. Det er kun utvendige lugarer ombord, de rimeligste har full obstruksjon. Seks av ti lugarer vil få egen balkong, mens to av ti lugarer blir suiter. Tre restauranter med menyer som reflekterer råvarene og maten på reisemålene. Et eget bassengdekk inkluderer bassenger, boblebad og barer. 

Språk ombord, foredrag samt utflukter er på engelsk.

 

20. august 2019, 23 netters cruise gjennom Nordvestpassasjen


Dag 1. Fly København-Kangerlussuaq, innsjekk MS Roald Amundsen 
Dag 2. Itilleq
Dag 3. Ilulissat
Dag 4. Sisimut
Dag 5. Davisstredet
Dag 6. Davisstredet
Dag 7. Pond Inlet, Baffinøya
Dag 8. Lancastersundet og Devonøya
Dag 9.  Beechy Island og Prince Leopold Island
Dag 10. Fort Ross og Bellotsundet
Dag 11. Fort Ross og Bellotsundet
Dag 12. James Ross stredet
Dag 13. Gjøahavn
Dag 14. Cambridge Bay, Victoria Island
Dag 15. Coronationbukta og Amundsenbukta
Dag 16. Ulukhaktokk
Dag 17. Smoking Hills, Cape Bathurst
Dag 18. Beauforthavet
Dag 19. Beauforthavet
Dag 20. Point Barrow, Alaska
Dag 21. Beringstredet
Dag 22. Beringstredet
Dag 23. Nome, Alaska og fly til Vancouver, Canada
Dag 24. Vancouver 

Utvendig lugar med full obstruksjon, priser fra kr. 96.783,- pr person.
Utvendig lugar med fritt utsyn, priser fra kr 101.590 pr person.
Utvendig lugar med privat balkong, priser fra kr 128.832 pr person.
Suite med privat balkong, priser fra kr 144.857 pr person.

Prisen inkluderer:

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Flybillett på økonomiklasse fra København til Kangerlussuaq 
 • Transport fra flyplassen til skipet i Kangerlussuaq
 • Transport fra skipet til flyplassen i Nome
 • Flybillett på økonomiklasse fra Nome til Vancouver
 • Transport fra flyplassen til hotellet i Vancouver
 • En hotellovernatting i Vancouver, frokost inkludert
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter både om bord og på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyvninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips


Pris og kapasitet er gitt med forbehold om endringer.
På grunn av naturforholdene kan det forekomme endringer på reiserute og anløpssteder/landinger. Dette er utenfor rederiets kontroll, og vi vil oppdatere fortløpende om dette skjer.

send henvendelse
Se alle tilbud