Cruiseguiden - Cruise med barn

Ønsker du hjelp med å finne rederiet som passer best for deg? Kontakt oss så hjelper vi deg helt fra planlegging til du er trygt hjemme igjen.  

Få hjelp med dine cruiseplaner

Nyttig informasjon:

 • Barn og ungdom

  For at barna skal få en maks opplevelse i løpet av cruiset anbefaler vi å reise med et stort og moderne skip som da vil ha flotte barneklubber og masse aktiviteter for barna fra morgen til kveld.
  Vi kan nevne klatrevegger, basketballbane, surfebane, minigolf, rutsjebaner, barnebasseng. De mest populære rederiene for barn er Norwegian Cruise(NCL), Royal Caribbean International samt MSC Cruises.
  Cruiser man med f.eks. de nyeste og største skipene til Princess Cruises og Celebrity Cruises vil man også her finne flotte og store barne- og ungdomsklubber men det er ikke noe særlig aktivitetstilbud "ute på dekk". 


  Noen rederier, blant annet Royal Caribbean International samarbeider med Dreamworks hvor barna ombord kan oppleve favorittkarakterer fra filmene som Kung Fu Panda, Madagaskar og Shrek. Ombord Norwegian Cruise Line sine skip kan man møte favoritter fra barnekanalen Nickelodeon som Svampebob, Firkant og Dora.


  Barneklubbene er ofte delt inn i aldersgrupper, 3-5 år, 5-8 år, 9-12 år og 13-17 år. Det vil være tilrettelagt program for de ulike aldersgruppene og de ansatte hos de fleste rederier har utdannelse innen pedagogikk eller annet relatert felt samt spesialkompetanse og erfaring med barn.
  Språk i klubbene er engelsk. Det er barn av mange nasjonaliteter i disse klubbene noe de fleste barn synes er spennende. Man kommer langt med et smil og litt latter! Noen rederier har også en egen avdeling for babyer men da må foreldrene være til stede.


  MSC Cruises og Norwegian Cruise Line tilbyr barnepriser når de deler lugar med to fullt betalende voksen mens de andre rederiene har ekstrasengs priser. Noen rederier har gode kombinasjonspriser om de voksen vil bo i en lugar og barna ved siden av.


  Det er en generell regel hos alle rederiet, av hygieniske årsaker, at barn som bruker badebleie ikke får benytte bassengene ombord.


  Reiser man flere generasjoner sammen på cruise er det greit å vite at ønsker besteforeldrene å trekke seg litt unna all liv og røren finnes det på mange skip områder som kun er tillatt for de voksne. Her er det rolige omgivelser enn ute ved selve hoved-bassenget. Velger man en lugar med balkong er det og en kjekk plass å slappe av.


  Vær obs på at reiser barn på cruise uten sine foreldre men f.eks. med besteforeldre må det fylles ut skjema hvor foreldrene på forhånd. Dette gjelder de fleste rederier. 


  Velger man å reise når f.eks. skolene har ferie vil det være mange barn om bord, men reiser man utenom denne tiden vil man merke at det er mindre barn ombord.