Bergen til Lisboa med MS Fram 21. sep 2017Dra på et eventyr fra de norske fjorder, ned den livlige europeiske kysten og til Portugals fortryllende hovedstad, Lisboa med ekspedisjons-skipet MS Fram. Dette unike seilaset i september 2017 lar deg utforske Europas store byer, fantastiske øyer og historiske hav i det vi oppdager perlene langs Atlanterhavskysten.

Litt om MS Fram
Ekspedisjons-skipet MS Fram ble bygget i 2007 med ett mål for øye: Å gi gjestene unike og nære opplevelser av natur, fugle- og dyreliv. De store dekkene gir adgang helt fram mot baugen. Panoramasalongen på toppen av skipet har store vinduer som gir deg utrolig utsikt til naturen og her er det også komfortable sittegrupper.  I restauranten på dekk 5 serveres nydelig mat. Gulvet har forskjellige nivåer, så uansett hvor du sitter har du flott utsikt. Restauranten ligger i akter av skipet, og bakerst i rommet er det en balkong slik at du får tatt bilder hvis det skulle dukke opp spennende dyreliv eller severdigheter i løpet av måltidet. Det finnes ikke noe bedre sted for fysisk aktivitet enn i trenings-rommet med panoramautsikt på dekk 7. En trapp opp fører til en varm og koselig badstue på toppen av skipet. Eller hva med å nyte et bad i et av boblebadene ute på dekk. 


Underveis
Bergen: Denne 9-dagers ekspedisjonen starter på vestlandet, når vi forlater Bergen om ettermiddagen. Vi anbefaler selvfølgelig at du bruker mest mulig tid i nydelige Bergen før avreise for å få en smakebit på de kulturelle opplevelsene som venter.

Amsterdam: Byen har vokst fra en liten fiskelandsby på 1200-tallet til en av verdens mest sjarmerende og kulturelt viktige byer. Det er ikke mange byer som kombinerer historie med et urbant og trendy liv like vellykket som Nederlands hovedstad. Opplev historiske steder og fascinerende museer til fots, på sykkel eller fra kanalbåtene.

Amsterdam og den Engelske kanal: Lewis Pugh - utnevnt av FN som havets beskytter og Hurtigrutens første ambassadør - har gjennomført en rekke utrolige svømmeturer verden rundt. Faktisk er han den første som gjennomførte svømminger i alle verdenshavene. En av hans bragder var gjennom den Engelske kanal, en utfordring han beskrev som "the Everest of swims."

Honfleur: Om morgenen ankommer vi Honfleur ved munningen av Seinen. Utforsk denne fortryllende byen med interessante bygninger og museum, eller bli med oss på utflukter hvor vi lærer mer om denne spennende regionen. Besøk strendene fra D-dagen, minnesmerker, kirkegårder og museum for å lære mer om Normandies rolle i andre verdenskrig. I Normandie finner vi også byen Bayeux, kjent for et historisk sentrum med urørte bygninger fra middelalderen.

Biscayabukten: Velkommen til Biscayabukten, hvor baskiske hvalfangere perfeksjonerte hvalfangstmetodene for nesten tusen år siden. Faktisk var de baskiske hvalfangerne såpass dyktige at de spilte en viktig rolle i hvalfangstindustrien i arktiske regioner - spesielt på Svalbard - hvor de bistod lokale hvalfangere som eksperter om bord.

La Coruña: I morgentimene stopper vi for en kort visitt i Villa Garcia for å slippe av gjester som drar på den valgfrie utflukten til Santiago de Compostela, før vi fortsetter til sjøs og ankommer La Coruna om kvelden. Santiago de Compostela er hovedstaden i Galicia, en vakker region med sterke keltiske bånd. Historisk sett er byen kjent som stedet hvor St. James ble gravlagt etter at levningene hans ble fraktet hit fra det Hellige Land. På stedet hvor han ble gravlagt finner du i dag Santiago de Compostela-katedralen, som tilrekker seg tusenvis av pilgrimmer som går El Camino de Santiago - kjente vandreruter fra forskjellige steder i Europa.

Leixões: Fra Leixões er det en kort og veldig interessant tur til Porto. Ta en kombinasjon av monumenter laget av verdenskjente arkitekter før og nå samt noen fantastiske barokke utskjæringer. Legg så til den verdensberømte søte vinen og litt britisk krydder. Plasser det hele ved en stor elv, så har du Porto. Dette er Portugals nest største by og en av de mest karismatiske i Europa. Portos historiske sentrum Ribeira ved den nordlige bredden av elven Douro er et UNESCO-verdensarvsted. På en båttur i en kopi av de gamle Rabelo-båtene får du perfekt utsikt til den historiske byen fra elven. Vi bruker en dag på å utforske Porto og de vakre omgivelsene.

Lisboa: Lisboa er Europas nest eldste hovedstad (nest etter Athen), og her finner du Belémtårnet og Hieronymittklosteret, som begge er UNESCO-verdensarvsteder. Gamlebyen ligger like ved havnen, så det er ikke langt å gå om du vil utforske og se berømte konstruksjoner som den 45 meter høye Santa Justa-heisen i nygotisk stil eller få en smakebit av Portugal i en av de mange restaurantene, kafeene eller barene før du flyr hjem. Alternativ kan du og ha noen ekstra netter på hotell i denne fantastiske byen!

Bergen-Lisboa med MS Fram


Reiseperiode 21.-29. september 2017


Innvendig dobbeltlugar, fra kr 13 576 pr person
Utvendig dobbeltlugar med vindu, fra kr 16 302 pr person

Pris er inkludert helpensjon og gjelder pr. person når min. to reiser sammen og deler lugar. Tilbudet gjelder kun nye bestillinger.
Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

send henvendelse
Se alle tilbud