Informasjon om smittevern på Hurtigruten langs Norskekysten


 

Med bakgrunn i COVID- 19 situasjonen generelt og utbruddet som var på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen spesielt, ønsker vi å få lov til å informere litt om smittevern om bord på skipene til Hurtigruten. Det er svært forståelig at mange er urolige for situasjonen og skeptiske til hvor trygg man er om bord, vi håper at denne informasjonen bidrar til kunnskap og økt trygghet.

Reiser ut av Norge er i en periode nå noe myndighetene fraråder. Ekspedisjonsturene til Hurtigruten er kansellert i en periode framover som følge av hendelsene og utviklingen de siste ukene. Reiser innenlands med Hurtigruten går derimot per i dag som oppsatt. Dvs. at det er regelmessige avganger Bergen - Kirkenes - Bergen på de klassiske rundreisene, eller distansereiser på de 34 havnene som besøkes underveis.
Ønsker dere mer informasjon om seilingsdatoer og prisforslag, er det bare å ringe oss på 55 59 68 40 eller e-post til post@cruisespesialisten.com.

Om bord på skipet er det en rekke smitteverntiltak iverksatt, som gjør at reisen skal være trygg og god, uten at det ødelegger for selve reiseopplevelsen.
Ikke minst vil det være færre reisende om bord enn vanlig, noe som gjør at det vil være bedre plass om bord, ved av- og påstigninger, samt til måltidene.
Ved hver eneste ombordstigning og før hvert eneste måltid blir temperaturen din scannet, noe som tar bare to sekunder.
Om bord praktiseres 1- metersavstand både i fellesområder og i restaurantene, det det er god avstand mellom hver på hvert enkelt bord.
Til frokost og lunch er det nå buffet, der du selv velger ut det du vil ha, mens serveringspersonalet legger det på tallerken for deg. Det fungerer veldig greit og er en hygienisk måte å servere måltider på. Til middag er det tre- retters middag som serveres ved bordet. Det er ingen restriksjoner når det gjelder ilandstigning.
Utfyllende informasjon om helse og sikkerhet ombord finner du HER

Dersom du flyr til eller fra din avgang, må du bruke munnbind om bord på flyet. Det tas på ved ombordstigning og må beholdes på under hele reisen, men kan tas bort ved drikke / spising.

Kristoffer på Cruisespesialisten reiste selv på halv rundreise om bord på MS Midnatsol i begynnelsen av august, med fly til Kirkenes og seilas Kirkenes - Bergen, og det var en meget flott tur der smittevern ble overholdt og alt fungerte meget bra.

Cruisespesialisten hadde også med over 30 reisende på denne turen, og med deres tillatelse sender vi med noen kommentarene fra disse, klippet inn nedenfor.

Med ønske om en fin sensommer, og at vi alle sammen kan arbeide mot redusert smitte og fram mot en tid der det igjen er mulig å planlegge, glede seg til, og dra på reiser, både i Norge og i utlandet.

Tilbakemeldinger fra reisende på MS Midtnatsol fra Bergen 27. juli:

Vi syntes alt fungerte utmerket om bord med hensyn på smittevern. Det var en meget myndig dame som var sjef for dette, og hun og resten av mannskapet passet godt på at ingen slentret unna.
Smittevernet la ingen demper på stemningen eller opplevelsen om bord og i land!

________________________________________

Kjempeflott tur..dyktig besetning og ikkje minst nydelig vêr. Mi anbefaling til tre venninner som no vil ta tur neste år.

________________________________________

Turen med Midnatsol, tur/retur var bare helt utrolig fin. Selvom vi fikk litt havskodde over Østhavet mot Kirkenes ble dette noe av selve opplevelsen ved rundturen. Mannskap og betjening var av det beste vi kunne få og de gjorde en fantastisk jobb for oss alle.

________________________________________

Alle Tiders tur!!Koste meg heile turen!!Følte meg trygg for Corona smitte!!Sikre gode rutiner ombord med vask,vask og Temp måling før kvart Måltid!!
________________________________________
Synes vi hadde en strålende fantastisk tur=)
Følte oss veldig trygg på at smitte ble tatt på alvor.

Vi hadde fast bord i restaurant hele tiden med stol i mellom parene.
Vi tok temperatur sjekk og spriting av hender ved hvert måltid før inngang til restaurant.
Ved hver havn ble nye passasjerer ( for oss i Bergen ved avreise) opplyst om smittevern tiltak i eget møtelokale.
Vi ble daglig minnet om 1 meters regelen over høyttaleranlegget.
________________________________________

Det var ikke bare det fine været og den vakre og varierte naturen vi seilet langs som gledet oss, men også rederiets, betjeningens og medpassasjerenes forhold til smittevernstiltakene.
I alle havnene ble de nyankomne passasjerene loset inn til felles informasjon om båtens smitteregler før de fikk ta med seg bagasjen til lugaren.
Overalt på båten var der dispensere med desinfiserende middel. Ved alle måltidene måtte vi ved inngangen til spisesalen oppgi bordnummeret som vi på forhånd hadde fått oppgitt, samt ta temperaturen som ble avlest på en skjerm, under kontroll av en ansatt. Der var god plass ved bordene. Vi var 4 familie medlemmer på et 6-manns bord.
Til frokost og lunsj pekte vi på det vi ønsket av mat og fikk til slutt fatet og gikk tilbake til bordet vårt. Til middag fikk vi servert en treretters meny av en hyggelig betjening, som også bistod med drikke til alle måltidene.
Det var kjekt å se at passasjerene viste ansvar og prøvde å holde avstand.