August 2020 - Opplev den legendariske Nordvestpassasjen!Nordvestpassasjen 


Historisk villmark

Nordvestpassasjen er en sjørute fra Stillehavet til Atlanterhavet. Ruten er vakker og utfordrende. Seilasen tar sikte på å følge i kjølvannet av polarhelter som Roald Amundsen. Han var den første som foretok en reise i disse uberørte farvannene.

Fra Vancouver flyr du til Nome. Så bærer det rett til de isete vannene i arktisk Canada. De enorme områdene av uberørt villmark som du ser fra dekk, vil overraske deg. Vi tar sikte på å besøke flere steder med spor av tidligere ekspedisjoner. Du kan utforske Gjøa Haven, og bli kjent med noen av verdens nordligste samfunn. Ekspedisjonsteamet hjelper deg å utforske legendariske innløp, og kan ta deg med på spennende utflukter på land og med små båter.

Ekte ekspedisjon
En seilas på verdens tak betyr seiling i skiftende isforhold. Ekspedisjonen gå der isen tillater det, på samme måte som oppdagelsesreiser før oss. Vi lover deg en trygg og spennende ekspedisjon, uansett hvor vi seiler eller hva vi skal se.

Grønland og Canada
Etter at vi har seilt gjennom Nordvestpassasjen setter vi kurs for Grønland, en perle i Arktis. Du får besøke inuit-befolkningen og IIulisatfjorden som er med på UNESCOs verdensarvliste. Deretter krysser vi Labradorsjøen på vei mot Canada der reisen slutter i Halifax.

16. august 2020, 29 dager seilas gjennom Nordvestpassasjen


REISEPERIODE 16. AUGUST - 13. SEPTEMBER 2020

DAG 1: VANCOUVER / En natt på hotell (16.-17.aug.)
Pulserende Vancouver er omgitt av pittoreske fjell. Byen er et populært reisemål hele året. Det er en ung by med kulturelle attraksjoner og et sted for naturopplevelser. Vancouver appellerer til alle typer reisende.

DAG 2: VANCOUVER/NOME / Ekspedisjonen starter
Etter en god frokost flyr du til gullgraverbyen Nome. Her starter ekspedisjonen. På Carrie M. McLain-museet kan du lære om lokalhistorien til denne fargerike grensebyen. Ombordstigning på MS Roald Amundsen.

DAG 3-8: TIL SJØS / En spektakulær seilas
Først seiler vi gjennom Bering-stredet. Deretter inn i Chukchihavet. Ekspedisjonsteamet sørger for nødvendig informasjon og forbereder deg på de kommende dagene. Når vi kommer til det nordligste punktet i USA, Point Barrow, kommer vi inn i Beauforthavet. Her kan du se etter Grønlandshval og Gråhval. Snart kan du også se is. Seilasen fortsetter inn i Amundsen-bukten. Hvis forholdene tillater det, får du se Smoking Hills på østkysten av Cape Bathurst. Her stiger det røyk opp fra klippene. Den lokale brunkitten - en kombinasjon av skifer og pyritt - tenner spontant når den blir utsatt for luft. Det er erosjonen av åsene som forårsaker dette fotovennlige fenomenet.

DAG 9-10: NORDVESTPASSASJEN / I hjertet av Nordvestpassasjen
Vi tar sikte på å seile inn i hjertet av Nordvestpassasjen. Denne myteomspunnede sjøveien gjennom kanadisk arktisk har vært som en hellig gral for eventyrere. Det finnes spor etter nesten 40 ekspedisjoner her.

Det første registrerte forsøket på å seile gjennom passasjen sto John Cabot for i 1497. De mest berømte forsøkene var James Cooks mislykkede seilas i 1776 og den forferdelige Franklin-ekspedisjonen i 1845. Den første vellykkede ekspedisjonen ble utført av Roald Amundsen i årene 1903 til 1906.

Isforholdene varierer fra år til år. Det gjør reisen helt unik. Med værgudene på vår side, håper vi å kunne vise deg noen av disse stedene:

Ulukhaktok er en bosetting på Victoriaøya. På grunn av lange avstander har befolkningen på 460 personer hatt lite å gjøre med omverdenen. De lever livene sine på tradisjonelt vis.

Cambridge Bay ligger på Victoriaøya. På Inuinnaqtun kalles byen «Iqaluktuuttiaq", som betyr "god fiskeplass". Byen ligger nær elven Ekalluk, kjent for enorme røyer. Området er rikt på arkeologisk historie, og store mengder fisk, sel, gjess, moskus og reindsdyr.

Gjøa Haven hyller Roald Amundsen. Han overvintret her fra 1903 under Gjøa-ekspedisjonen. Amundsen hadde kontakt med det lokale Netsilik Inuit-folket og lærte mye om overlevelse og ferdsel i polare områder.

Fort Ross er et handelssted som ble etablert i 1937. Her finnes to små hytter som vedlikeholdes av den kanadiske kystvakten.

Beechey Island er nært knyttet til historien om Nordvestpassasjen. En av de mest kjente ekspedisjonene ble ledet av britiske Sir John Franklin. To skip seilte inn i passasjen i 1845, men hverken skipene eller mannskapet på 129 personer ble noen gang sett igjen. Det er kjent at Franklin-ekspedisjonen overvintret på Beechey Island fra 1845 til1846.

Dundas Harbour er en forlatt bosetting på sørkysten av Devonøya. Her er det en gammel leir etter The Royal Canadian Mounted Police, og flere arkeologiske ruiner og funn. Du kan gå i land og se det hele på nært hold.

Pond Inlert er en pittoresk landsby og et tradisjonelt inuit-samfunn. På Inuktitut kalles den ‘Mittimatalik’. Byen ligger på den nordlige spissen av Baffin Island, nær den østlige inngangen til Nordvestpassasjen. Pond Inlert er omgitt av fjellkjeder, flere dusin isbreer, naturskjønne fjorder og innløp, isgrotter, jordpyramider og isfjell som driver.

Vi kommer også til å seile gjennom fantastiske sund. Opplev unik natur. Hvis det er nok is kan du se dyr.

DAG 20: LABRADOR SEA / Kryssing av Davisstredet
Davisstredet er oppkalt etter den engelske oppdageren John Davis. Han ledet tre ekspedisjoner i området mellom 1585 og 1587. Davis var den første som ble oppmerksom på mulighetene for seljakt og hvalfangst her. Han påviste også at fiske etter torsk i Newfoundland strakk seg så langt nord.

DAG 21: ILULISSAT / Isfjell på vandring / Ankret - Hel dag
lulissat ligger i det fantastiske landskapet ved Ilulissat Isfjord, som er på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor byen munner fjorden ut. Her kan du ofte se store isfjell som har støtt på land. Disse kommer fra en av de mest produktive isbreene på den nordlige halvkule, Jakobshavnbreen. Isfjellene tar seg ned den 20 km lange fjorden før de kommer inn i Diskobukta.

DAG 22: SISIMIUT / Moderne bosetning med historiske tradisjoner - Dokket - Halv dag
Sisimiut ligger 40 km nord for Polarsirkelen. Byen er moderne, samtidig som de historiske tradisjonene holdes i hevd. Gå i land og utforske byen. Besøk det lille museet, ta en fottur i åsene eller kjøp lokalt kunsthåndverk.

DAG 23: NUUK / Grønlands hovedstad - Hel dag
Grønlands hovedstad er nasjonens politiske og sosiale sentrum. Det er også den eldste byen på Grønland. Byen ble grunnlagt av den dansk-norske misjonæren Hans Egede i 1728. Den har en unik beliggenhet nær et av de mest spektakulære fjordsystemene i verden.

DAG 24: IVITTUUT / Moskus og en nordisk bosetning - Hel dag
Ivittuut er kjent for moskusoksene sine. Bosetningen ble bygget opp der hvor vikingene bosatte seg for 1000 år siden. Arkeologer mener at dette var den siste bosetningen som ble etablert i området, og den første som ble forlatt.

DAG 25: LABRADOR SEA
Vi sier farvel til Grønland og setter ny kurs over åpent hav. Vi krysser den sørlige delen av Labradorsjøen, denne gang mot Newfoundland og Labrador i Canada.

DAG 26: RED BAY / Halv dag
Red Bay er en fiskerlandsby ved Labradors kyst. Det lille samfunnet har en en befolkning på under 200 personer. I 2013 kom hvalfangst-stasjonen Red Bay Basque med på UNESCOs verdensarvliste. Gå rundt i den tidligere hvalfangerbyen og oppdag spennende historie.

DAG 27: CORNER BROOK / Hel dag
Corner Brook med sine ca. 20.000 innbyggere ligger på vestkysten av Newfoundland. Området ble først kartlagt av kaptein James Cook i 1767. Utforsk den sjarmerende bykjernen eller benytt deg av de mange turstiene.

DAG 28: TIL SJØS 
Alle eventyr har en slutt. Vi oppsummerer reisen med ekspedisjonsteamet og deler høydepunkter.

DAG 29: HALIFAX / Utsjekk fra skip
Britene grunnla Halifax i 1949. I dag er byen både hip og historisk. Den er vel verdt en ekstra dag eller to før du drar hjem. Fra Citadel Hill har du utsikt over hele byen.


Nedenfor finner dere priser pr 14.august 2019. Ta kontakt med oss for helt oppdaterte priser. Er du Ambassadør får du rabatt, oppgi da medlemsnummer når du tar kontakt. Flyreise fra Norge er ikke inkludert, vi kan gi et godt tilbud på det.

POLAR UTVENDIG MED VINDU

De fleste av Polar Outside-lugarer finner man på midterste dekk.
De er romslige, har vinduer, fleksible sengeløsninger og TV. Her er det plass til 2-4 passasjerer.

Kategori RR – Lugar på cirka 20m2 med dobbeltseng. Dekk 4 og 5.
Kr 170.767 pr person

  


ARCTIC SUPERIOR

Arctic Superior lugarer er komfortable og romslige, og de fleste kommer med balkong. Fleksible senge-løsninger, sovesofa, TV og andre fasiliteter gjør at dette er en av de mest populære lugarkategorier. Med en Arctic Superior-lugar følger vannkoker, te og kaffe. Lugarene har plass til to til fire passasjerer.

Kategori XT og XTD – Lugar på cirka 15m2 og balkong cirka 2m2.
Ligger på dekk 7 og 8. Kr 207.687 pr person.

 


EXPEDITION SUITES

Dette er romslige lugarer med store vinduer. De fleste har balkong og noen har privat boblebad. Suitene har fleksible sengeløsninger med komfortable sofaer, sittegrupper og TV. Expedition suiter finner du kun i de øvre dekkene og kan romme opp til fire personer. Alle suite gjester vil bli presentert en spennende velkomstgave i deres lugar.

Kategori MF er suite med vindu
Hjørnelugar med store vinduer. Fleksible sengeløsninger, TV, minibar, badekåpe, vannkoker, kaffe og te, espressomaskin. 
Kr 235 747 pr person

Kategori ME – Suite med balkong
Lugarer med balkong i forskjellige størrelser på de øverste dekkene. Fleksible sengeløsninger, TV, minibar, badekåpe, kaffemaskin.
Kr 246.085 pr person

Kategori MB – Suite med balkong
Hjørnesuite bakerst i skipet med sofa, fleksible soveløsninger, store vinduer, TV, minibar, badekåpe, vannkoker, kaffemaskin.
Kr 327.310 pr person

INKLUDERT
Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
En natt i Vancouver før seilingen frokost
Transport fra hotellet til flyplassen i Vancouver
Fly fra Vancouver til Nome i økonomiklasse.
Transport fra flyplassen til skipet i Nome.

IKKE INKLUDERT 
Internasjonale flyreiser 
Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
Reiseforsikring
Bagasjeservice
Komfort ombord
Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvan i alle restaurantene)
Fredheim restaurant - måltider inkludert
A la carte restaurant (kun for gjester i suite)
Kaffe og te inkludert hele dagen
I tillegg til frokost, lunsj og middag tilbys noe å spise tidlig om morgenen og ettermiddagssnack
Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs gym og løpebane
Gym, boblebad og badstue med panoramautsikt
Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
Det forventes ikke at du tipserAktiviteter og foredrag

Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
Gratis vind- og vanntett jakke
Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
Avskjedsarrangement


MERK
Legeattest er påkrevet (se praktisk informasjon)
Du trenger Visa i USA (ESTA) og Canada (ETA) - for detaljer, les innreisekrav.
Ombordstigning og avstigning i Nome foregår med tenderbåter, hvilket betyr at alle ekspedisjoner som enten starter eller slutter i Nome, ikke er egnet for rullestolbrukere.


MS ROALD AMUNDSEN
 
I 2019 ble Hurtigrutens nyeste tilskudd til flåten klar. MS Roald Amundsen er preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det er det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Fasiliteter om bord
MS Roald Amundsen setter en ny standard for innredning og gjesteopplevelser. Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort.Lugarer og interiør

Alle lugarene har vinduer. Seks av ti lugarer har egen balkong, mens to av ti lugarer er suiter. Polar Outside-lugarer, Arctic Superior-lugarer og Expedition Suites er romslige og innredet i moderne skandinavisk design.

Vitenskapssenter
Bli med ekspedisjonsteamet på foredrag, fotokurs og vitenskapelige prosjekter. Dette området har også vitenskaps- og opplæringsutstyr, som mikroskoper og interaktive kart.


Observasjonsdekk

En av de mest iøynefallende designfunksjonene utvendig er det to-etasjes innendørs/utendørs observasjonsdekket som går rundt toppen av skipets baug. Det er det beste stedet for å speide utover landskapet og se på dyrelivet med kikkert.

Restauranter
MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menyer som reflekterer råvarene og maten på reisemålene.

Aune (hovedrestaurant): Kokkene våre tilbereder en deilig frokostbuffet med ferske brød og kaker, en egen eggemeny og omeletter med mange ingredienser. Til lunsj og middag kan du nyte et variert utvalg buffeter eller tre- til femretters middager.

Lindstrøm (à la carte): Gi smaksløkene dine den beste gourmetmaten Skandinavia har å tilby. Smak reinsdyrbiff, norsk laks og finsk størkaviar ledsaget av en imponerende vinliste og upåklagelig service.

Fredheim restaurant: Her får du en miks av retter fra hele verden, enten det er snakk om cheeseburger, kyllingkebab, New York-style pølser eller dampede dumplings.

 

Andre fasiliteter
På dekk 10 finner du et eget bassengdekk med infinity-basseng, boblebad og barer. Her har du også en stor sauna. Andre steder på skipet finner du et eget velvære og spaområde, samt innendørs og utendørs treningsrom.Bærekraftige og lydløse seilinger

MS Roald Amundsen bygges med ny og miljøvennlig hybridteknologi. Løsningene som velges vil redusere drivstofforbruket med rundt 20 prosent. For første gang blir helelektrisk seiling med passasjerskip mulig. Allerede nå i den første fasen vil den nye hybridteknologien gjøre det mulig for Hurtigruten å seile helelektrisk i 15 til 30 minutter.

Likevel er det den totale besparelsen som er viktigst. Teknologien, i kombinasjon med utforming av skrog og energieffektivisering ombord, reduserer drivstofforbruket og CO2-utslippet fra skipene med tjue prosent.

Skipene er designet av Rolls-Royce i samarbeid med anerkjente norske yacht-designeren Espen Øino.

send henvendelse
Se alle tilbud