Sommeren i Norge med Hurtigruten!

NORGE - VAKRE FJORDER OG SJARMERENDE HAVNER
Utforsk den vakre Norskekysten! Ingen kjenner kysten bedre enn Hurtigruten som tar deg med til både små og store høydepunkt. Besøk verdensberømte fjorder, fjell, øygrupper og sjarmerende havner under nordlyset eller midnattssolen. Kom tett på norsk natur og rikt dyreliv. Bli med på utflukter og aktive friluftsopplevelser i hver havn. Bærekraft er kjernen i alt Hurtigruten gjør, fra lokal mat til hybridskip. Lær mer om hvordan de beskytter naturen for fremtidige generasjoner og bli en ambassadør for miljøvennlig reising.

Kunne du tenke deg en reise langs vår vakre kyst? Da er det bare å ta kontakt med Cruisespesialiten, så hjelper vi dere videre. Tlf. 55 59 68 40 eller post@cruisespesialisten.com.

Fra 16. juni og ut juli er det pr nå fire skip som seiler langs Norskekysten. Fra august vil det komme flere skip til. De fire som seiler pr nå er: MS Finnmarken, MS Midnatsol, MS Trollfjord og MS Richard With


INGEN SINGLETILLEGG KAMPANJE - OPPLEV NORSKEKYSTEN UTEN Å BETALE TILLEGG FOR LUGAR ALENE
Bestill din reise med Hurtigruten innen 31. juli og du betaler ikke noe tillegg for å ha lugaren alene. Gjelder et stort utvalg seilinger fra 6. august til 31. desember 2020.

Priseksempler


Priskonsept Basic:
Fullpensjon. Lugarnummer og tid for middag blir bekreftet ved innsjekk på skipet.

Priskonsept Select:
Fullpensjon - Valg av lugarnummer ved bestilling (gjelder bare for hel rundreise, for halv rundreise må man betale) - Prioritet ved ønske om middagstid - Tilgang til kaffe/te døgnet rundt - WIFI.  

Oppgitte priser nedenfor er pr person i delt dobbeltlugar inkl. fullpensjon. Utvendig lugar kan variere mellom ko-øyer og vindu, dette sjekker vi spesifikt for deg. Prisene er gitt med forbehold om endringer. Er du Ambassadør medlem får du 5% rabatt på oppgitte priser. Ta kontakt med oss om du ønsker pris på enkeltlugar.

HEL RUNDREISE BERGEN-KIRKENES-BERGEN

 

16. juli med MS Midnatsol
Basic: Fra kr. 30 866,- i utvendig lugar
Select Fra kr. 37 188,- i utvendig lugar

22. juli MS Richard With
Basic: Fra kr. 25 196,- i utvendig lugar
Select: Fra kr. 31 977,- i utvendig lugar

4. august MS Trollfjord
Basic: Fra kr. 29 054,- i utvendig lugar
Select: Fra kr. 34 994,- i utvendig lugar

11. august MS Polarlys
Basic: Fra kr. 20 595,- i innvendig lugar
Basic: Fra kr. 24 342,- i utvendig lugar
Select: Fra kr. 24 714,- i innvendig lugar
Select: Fra kr. 26 316,- i utvendig lugar

26. august MS Trollfjord
Basic: Fra kr. 19 536,- i innvendig lugar
Basic: Fra kr. 23 090,- i utvendig lugar
Select: Fra kr. 24 962,- i utvendig lugar

7. september MS Kong Harald
Basic: Fra kr. 19 010,- i innvendig lugar
Basic: Fra kr. 22 468,- i utvendig lugar
Select: Fra kr. 22 812,- i innvendig lugar
Select: Fra kr. 24 290,- i utvendig lugar

HALV RUNDREISE BERGEN-KIRKENES

19. juli MS Finnmarken
Select: Fra kr. 45 094,- i utvendig suite

2. august MS Richard With
Select: Fra kr. 26 595,- i utvendig lugar med begrenset utsikt

15. august MS Trollfjord
Basic: Fra kr. 16 431,- i innvendig lugar
Basic: Fra kr. 19 420,- i utvendig lugar
Select: Fra kr. 20 995,- i utvendig lugar

29. august MS Midnatsol
Basic: Fra kr. 14 847,- i innvendig lugar
Select: Fra kr. 16 497,- i innvendig lugar
Select: Fra kr. 18 971,- i utvendig lugar

15. september MS Nordlys
Basic: Fra kr. 14 447,- i innvendig lugar
Select: Fra kr. 16 053,- i innvendig lugar
Select: Fra kr. 18 460,- i utvendig lugar

send henvendelse

Dag for dag

Nedenfor ser dere et utdrag av "dag for dag" i løpet av en 12 dagers rundreise Bergen-Kirkenes-Bergen. Hva man ser underveis samt utflukter varierer litt utifra hvilke sesong man reiser. Velg mellom sommer, høst og vinter!
 


Dag 1 / Bergen

Inngangsporten til fjordene. Reisen din starter i vakre Bergen. Før avreise kan du utforske denne trivelige inngangsporten til fjordene. Bergen ble grunnlagt i 1070, og har beholdt mye av sin karakter, sjarm og historie. Besøk den UNESCO-listede Bryggen, med sine fargerike trehus fra 1300-tallet. Ta en spasertur i de brosteinsbelagte smugene, stopp på en av de mange utendørskafeene og restaurantene for noe godt å spise, ta en tur med Fløibanen eller besøk det kjente Fisketorget.
Top 10 steder for gode bilder - visitBergen.com

Dag 2 / Florø - Molde
Arkitektoniske og naturens egne mesterverk. Du kan nyte noen tidlige morgentimer i vakre Nordfjorden før frokost. Vi seiler så forbi Vestkapp, før vi fortsetter videre mot Ålesund. Ålesund er kjent for sin vakre Art Nouveau-arkitektur og det berømte akvariet Atlanterhavsparken. På turen vår til akvariet, kan du også se pingvinene som bor der. Vi fortsetter så til byfjellet Aksla for fantastisk utsikt over byen. Om sommeren setter vi kurs mot den UNESCO-listede Geirangerfjorden, og passerer på veien 800 meter høye fjell og dramatiske fosser. Om høsten utforsker vi Hjørundfjorden ved de majestetiske Sunnmørsalpene. Det flotte landskapet rundt fjorden, bestående av bratte steinvegger, grønne enger, avsidesliggende fjellgårder og små landsbyer, er noe du sent vil glemme! Molde er kjent som «Rosebyen» på grunn av sine flotte rosehager. Her får du også fantastisk utsikt til hele 222 fjelltopper, som kalles Moldepanoramaet.
Hjørundfjorden-som ingen andre steder på jorden

Dag 3 / Kristiansund - Rørvik
Trondheim er hjemsted for mye historie og rikt kulturelt liv. Grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i 997, og er i dag en unik miks av det gamle og det moderne. Bli med på en valgfri utflukt til Nidarosdomen, Norges eneste gotiske katedral, og gravstedet til St. Olav (Haraldsson). Her kan du beundre katedralens mange kunstverk, arkitektoniske detaljer og statuer fra middelalderen. Om våren og sommeren fortsetter vi til Ringve Musikkmuseum, hvor vi får en presentasjon av fortiden innen norsk musikk. Fra september til mai kan du oppleve Trondheim på en tur på verdens nordligste trikketrasé. Du kan også utforske Trondheim med kajakk på Nidelven, eller med sykkel. Sørg for å få prøve verdens eneste sykkelheis, i nærheten av Bakklandet, fra april til september. Du kan også bli med kystguidene for å oppleve enda mer. Om ettermiddagen seiler skipet mot nordvest, og passerer Kjeungskjær fyrtårn og holmer og skjær. Etter å ha seilt gjennom den smale kanalen ved Stokksund, fortsetter vi nordover mot sjarmerende Rørvik.
Gotisk majestet ved Nidaros domkirke

Dag 4 / Brønnøysund - Svolvær
Velkommen til arktiske strøk! I dag krysser vi Polarsirkelen. Du har nå mulighet til å oppleve nordlyset om vinteren og midnattssolen om sommeren. Vi markerer kryssingen med en morsom seremoni på dekk. I Ørnes finner du Norges nest største isbre, Svartisen. Om sommeren kan du bli med på en tur til Svartisen turistsenter for å se nærmere på isbreen, og i tillegg besøke en elggård. Vi seiler så langs Helgelandskysten til Bodø, hvor du kan oppleve Saltstraumen – verdens kraftigste tidevannsstrøm – med småbåter. Om ettermiddagen kan du se den 1000 meter høye Lofotveggen true i horisonten, der vi beveger oss nærmere majestetiske granittklipper og hvite sandstrender. I Stamsund kan du besøke Lofotr Vikingmuseum. Her blir du ønsket velkommen til høvdingens hus for en skikkelig vikingfest. Mellom Stamsund og Svolvær kan du oppleve hvordan livet utspiller seg på en organisk urte- og ostegård. Eller du kan besøke Lofotens eneste håndverksbryggeri i Svolvær. Om vinteren betyr det å krysse Polarsirkelen at vi begir oss ut på en intens jakt etter nordlyset, og vi presenterer multimedieshowet «Det Magiske Lyset, Aurora Borealis». Når vi seiler gjennom Raftsundet, stopper vi ved inngangen til Trollfjorden – et av naturens store dramatiske underverk.Den spektakulære Saltstraumen mal

Dag 5 / Stokmarknes - Skjervøy
Om morgenen gjør vi noen korte stopp i Risøyhamn, Harstad og Finnsnes. Vi seiler så inn i Tromsø – hovedstaden innen arktisk utforskning ­– for et lengre opphold. Om vinteren kan du bli med på en «Polarhistorie-utflukt», for å lære mer om utforskerne og de arktiske jegerne, og smake øl fra Norges nordligste bryggeri. Om vinteren og våren kan du gjøre Tromsø-oppholdet komplett med en spennende hundesledetur, der huskyhunder trekker deg gjennom det frosne landskapet. Det eneste lyset tilgjengelig om natten så langt nord, er lyset fra hodelykten, stjernehimmelen og, om du er heldig, nordlyset. Hvorfor ikke ha det litt gøy, og bli med på en langrennstur eller et eventyr på truger, eller bli med på dypvannsfiske i fjorden? Du kan hele året bli med kystguidene på fotturer for å oppleve mer av Tromsø og området rundt. 
Har du lyst til å kjenne på stillheten til havs? Bli med oss på en kajakkutflukt langs kysten utenfor Tromsø om sommeren. Det er en fin måte å komme nærmere det maritime dyrelivet. Når vi seiler fra Tromsø, fortsetter vi nordover på vår søken etter nordlyset (fra oktober til mars).
Aurora, fjell og hav i spektakulære arktiske Norge

Dag 6 / Øksfjord - Berlevåg
Kos deg med det nydelige landskapet når vi seiler til Nordkapp – et av de nordligste stedene på det Europeiske kontinent. Om sommeren er det flokker av reinsdyr, lavvoer og samer i området. Etter et kort stopp i Hammerfest, kommer vi til Havøysund. Her kan du bli med på en utflukt med småbåter for å se Nordkapp fra havet, besøke verdens nordligste fiskerlandsby og ta en buss til Nordkapp-platået. Skipet fortsetter til Honningsvåg. Herfra kan du bli med på en utflukt til Gjesværstappan – hjemsted for millioner av fugler under hekkesesongen. Skipet fortsetter nordover, inn til hjertet av Lappland. Vi besøker Kjøllefjord, hvor du kan lære om livet til samefolket og høre joik i sine naturlige omgivelser. Om vinteren kan du bli med på en uforglemmelig snøscootertur over snødekkede sletter, og kanskje til og med se nordlyset på den stjerneklare himmelen. «Samisk høst» er en høstutflukt der du kan lære om det naturlige «spiskammeret og apoteket» i nord, med smaksprøver av tørket reinsdyrkjøtt, krekling juice, urtete (brennesle) og roserot. Kanskje du også får føle tilstedeværelsen av den samiske sjamanen, Noaidi.
Den Vista mot Nordpolen fra North Cape

Dag 7 / Båtsfjord - Berlevåg
Vi ankommer Vadsø tidlig om morgenen, før vi legger til havn i Kirkenes. Her vender skipet baugen sørover. Den russiske grensen er bare noen få kilometer fra Kirkenes, og du vil legge merke til at lokale skilt står skrevet på både norsk og russisk. Det er mange måter å komme seg til den russiske grense på; busstur (året rundt) og på sommeren er det elvebåtsafari eller kano, på fottur eller ATV/firhjuling. Du kan også bli med på en utflukt for å fange og spise gigantiske kongekrabber fra Barentshavet. Kirkenes kan tilby flere klassiske vinteraktiviteter, som hundekjøring, trugetur, snøscootertur og besøk til et ishotell.

Sørover og ned: Når skipet starter på reisen sørover, må du huske at du så langt bare har sett halvparten av det Norgeskysten har å tilby. Havnene vi besøkte om natten på vei opp, er de vi nå skal se på dagtid. Når vi igjen legger til kai i Vardø, kan du få muligheten til å bade i arktiske ishavet. Du kan naturligvis velge å la være. Vi seiler så videre til Båtsfjord og Berlevåg, hvor det kjente mannskoret bestående av lokale fiskere hører hjemme.
Oppdag villmarka ved dogsled

Dag 8 / Mehamn - Tromsø
Rundt midnatt legger vi til kai i Mehamn. Her får du mulighet til å bli med på en utflukt med snøscooter for å jakte på nordlyset om vinteren. Vi legger igjen til kai i Honningsvåg, hvor du kan bli med på en utflukt til Nordkapp der du kan spise frokost Skipet fortsetter så til Hammerfest, hvor du kan se den UNESCO-listede Meridianstøtten. Du kan også bli med på en liten fjellekspedisjon og lære om polarhelten Adolf Lindstrøm. Vi fortsetter sør til Øksfjord med et kort stopp på det gamle handelsstasjonen Skjervøy. Om våren seiler vi gjennom den vakre Lyngenfjorden, omgitt av Lyngenalpene. Vi legger til kai i Tromsø, akkurat tidsnok til å bli med på en midnattskonsert i Ishavskatedralen. Du kan også utforske Tromsø under midnattssolen med båt om sommeren. Tar du turen innom Ølhallen, er du alltid garantert et glass øl i godt selskap.
Den moderne arktiske katedralen, Tromsø

Dag 9 / Tromsø - Stamsund
Vi ankommer Harstad, hvor du kan bli med på utflukten En smak av Vesterålen. Øygruppene Lofoten og Vesterålen tilbyr noe av det vakreste landskapet på hele reisen. Lofoten er kjent for bratte fjell, sandstrender, vill natur og billedskjønne fiskerlandsbyer. Vi gjør et kort stopp i Risøyhamn med sine 200 innbyggere. Her får vi nye leveranser av matvarer og post, før vi fortsetter videre til Stokmarknes, hvor Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 126 år siden. Her kan du gå i land og ta en tur på Hurtigrutemuseet. Når vi fortsetter sørover, seiler vi gjennom smale Raftsundet, forbi fjelltopper som strekker seg 1000 meter over havet. Vi kommer nå til den eventyrlige Trollfjorden, bare 2 km lang, 200 meter bred og omgitt av majestetiske fjell. Om mulig seiler vi inn, hvor det dramatiske landskapet gir assosiasjoner til eventyr og troll. Et lite stykke nord for Trollfjorden, kan du se havørn på nært hold fra småbåter. I Svolvær kan du velge mellom mange forskjellige utflukter, som hesteridning på en strand i solnedgangen, rib-båter eller en guidet tur i en fiskerlandsby. Vi fortsetter så videre til Stamsund langs Lofotveggen.
Utforsk smale fjorder og bukter som Trollfjorden

Dag 10 / Bodø - Rørvik
Vi feirer at vi igjen krysser Polarsirkelen med en smak av arktiske tradisjoner. En morsom liten seremoni der du får servert en skje med tran. Når vi seiler langs Helgelandskysten, vil du se det rare fjellet Torghatten, som er kjent for det karakteristiske hullet i midten. Åpningen er 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt, og ble skapt under istiden. Om været tillater det, kan du bli med på en fottur til fjellet med kystguidene. Vi seiler også forbi fjellkjeden De Syv Søstre – med fjelltopper opp til 1100 meter. Ifølge eventyret skal sju vakre trollsøstre ha blitt truffet av sollyset ved soloppgang, og blitt forvandlet til stein. Og slik ble de syv fjelltoppene til. Vi tar så et stopp i Nesna, før vi fortsetter til Sandnessjøen, hvor du om sommeren kan bli med på en valgfri utflukt til de UNESCO-listede Vegaøyene.
Brønnøysund er en innbydende liten by med en sjarmerende hovedgate og marina. Her kan du bli med på en utflukt til Norsk Havbrukssenter, hvor du får en omvisning og får smake fersk laks fra april og ut oktober.
Sommer skjønnhet under Midnight Sun av Torghatten

Dag 11 / Trondheim - Ålesund
Vi tar nok en tur innom Trondheim for videre å utforske denne historiske byen. Bli med på utflukten «Trondheim med Nidarosdomen» for å lære mer. Den neste byen vi stopper i, er Kristiansund. Byen ligger fordelt utover fire øyer, og har et flott havneområde som har vært i bruk siden steinalderen. I dag er byen kjent som Norges klippfisk-hovedstad, ettersom de har drevet eksport av dette i flere hundre år. Bli med på en utflukt til Atlanterhavsveien – en av Norges, og verdens, flotteste turistveier. En annen interessant utflukt går til marmorgruven Bergtatt, hvor du får gå inn i fjellet og seile over en opplyst, underjordisk innsjø. Du får også et måltid i minens storsal. De som velger å bli igjen på skipet i Kristiansund, vil krysse det åpne havet til Molde, også kjent som «Rosebyen». På veien kan du nyte synet av Romsdalsalpene i horisonten.
Atlanterhavsveien-en av verdens mest naturskjønne vide vidder

Dag 12 / Ålesund - Bergen
I løpet av natten gjør vi stopp i Ålesund, Torvik og Måløy, mens reisen nærmer seg slutten. Men vi har fortsatt spennende ting i vente, før vi kommer til Bergen. Vi seiler gjennom nydelige Nordfjorden, nedenfor Jostedalsbreen. Denne kystregionen er full av fruktgårder, og brearmer som strekker seg ned mot de glitrende fjordene. Tidlig om morgenen gjør vi et kort stopp i Florø. Vi navigerer gjennom munningen til mektige Sognefjorden, og nyter flott utsikt til alle øyene langs kysten, før vi går i land i Bergen. Vi håper du vil ta med deg mange minner av nydelig natur, dyreliv og kultur, og at vi får se deg om bord igjen i nær fremtid.Historiske Bergenshus festning


SEILINGSPLAN 1. JUNI TIL 31. AUGUST 2020

Nordgående rute Bergen-Kirkenes
Bergen Avreise 21:30
Florø 03:30 03:40
Måløy 05:40 05:50
Torvik 08:30 08:40
Ålesund *09:45 10:15
Geiranger 14:15 14:30
Ålesund 18:30 19:30
Molde 22:15 22:45
Kristiansund 02:15 02:30
Trondheim 10:00 13:15
Rørvik 22:15 22:30
Brønnøysund 01:45 01:55
Sandnessjøen 04:35 04:45
Nesna 05:55 06:05
Ørnes 09:45 09:55
Bodø 12:40 15:00
Stamsund 19:00 19:30
Svolvær 21:00 22:00
Stokmarknes 01:00 01:15
Sortland 02:45 03:00
Risøyhamn 04:15 04:30
Harstad 06:45 07:45
Finnsnes 11:00 11:30
Tromsø 14:15 18:30
Skjervøy 22:30 22:45
Øksfjord 02:00 02:15
Hammerfest 05:15 06:00
Havøysund 08:45 09:15
Honningsvåg 11:15 14:45
Kjøllefjord 17:00 17:15
Mehamn 19:15 19:30
Berlevåg 22:00 22:15
Båtsfjord 00:00 00:15
Vardø 03:15 03:30
Vadsø 06:45 07:15
Kirkenes Ankomst 09:00

* Går til Geiranger mellom 2. juni - 1. september og Hjørundfjorden mellom 2. september - 1. november.

Sørgående rute Kirkenes-Bergen
Kirkenes Avreise 12:30
Vardø 15:45 16:45
Båtsfjord 19:45 20:15
Berlevåg 03:15 03:35
Mehamn 00:45 01:00
Kjøllefjord 08:35 09:05
Honningsvåg 11:50 12:20
Havøysund 07:45 08:00
Hammerfest 18:50 20:50
Øksfjord 00:50 01:20
Skjervøy 19:15 19:45
Tromsø 11:00 01:30
Finnsnes 04:15 04:45
Harstad 07:50 08:30
Risøyhamn 10:45 11:00
Sortland 12:30 13:00
Stokmarknes 14:15 15:15
Svolvær 18:30 20:30
Stamsund 22:00 22:30
Bodø 02:30 03:45
Ørnes 06:40 06:50
Nesna 10:25 10:35
Sandnessjøen 11:45 12:15
Brønnøysund 15:00 17:30
Rørvik 21:00 21:30
Trondheim 06:30 09:45
Kristiansund 16:30 17:00
Molde 21:00 21:30
Ålesund 00:30 01:00
Torvik 02:15 02:30
Måløy 05:15 05:35
Florø 07:45 08:15
Bergen Ankomst 14:30

send henvendelse

Trygge Sammen

Informasjon nedenfor er fra Hurtigruten sin webside, datert 15. mai 2020.

Sakte men sikkert åpner samfunnet igjen, og samtidig spør mange seg hvordan det skal fungere i praksis. Sammen må vi finne nye rutiner og måter å leve normalt, på litt unormalt vis. Vi i Hurtigruten har alltid hatt og kommer alltid til å ha sikkerhet som første prioritet.

Vi har gjennom 127 års erfaring etablert strenge prosedyrer for smittevern. Nå som vi endelig kan ta deg med om bord igjen, er det viktig for oss at du forstår hvordan vi jobber for å hindre smitte om bord. Derfor har vi samlet tiltakene under.

Hva gjør vi?

 • Høy smittevernkunnskap
  Mannskapet gjennomgår helsesjekk før de går på jobb. Alle har gjennomført WHOs offisielle covid-19-kurs for hygienerutiner og smittehåndtering.

 • Rengjøring
  Vi har gjennom 127 års erfaring etablert strenge prosedyrer for vask og desinfisering. Det legges spesielt vekt på alle berøringsflater.

 • Tilpasset matservering
  Vi vil legge opp til flere bordsetninger, og dermed servere mat til færre av gangen. På kjøkkenet har vi som vanlig høye krav til hygiene og kvalitet.

 

Hva gjør du?

 • Kom frisk
  Før ombordstigning må alle gjester levere et helseskjema som blant annet bekrefter at du ikke har vært i kontakt med noen som har påvist covid-19 de siste 14 dagene.

 • Hold avstand
  Folkehelseinstituttet krever trygg avstand. Som gjest vil du bli instruert til å generelt holde avstand til andre.

 • Vask hendene
  Sørg for god håndhygiene ved å vaske hendene regelmessig med såpe og vann eller alkoholbasert håndsprit.


Slik blir din opplevelse om bord
Du kan være sikker på at vi alltid følger nasjonale reglement og føringer. I hele perioden etter at regjeringen iverksatte de strenge nasjonale tiltakene, har vi seilt med to skip mellom Bodø og Kirkenes.

En av grunnene til at vi har fått lov til det er nettopp fordi vi allerede har gode smittevernsrutiner på plass:
Vi reduserer antall gjester om bord i våre skip slik at du skal ha god plass rundt deg.
I de romslige restaurantene våre vil vi legge opp til flere bordsetninger, og dermed servere mat til færre av gangen.
For å unngå at alle forsyner seg fra samme fat vil våre kokker legge opp maten porsjonsvis på din tallerken.
På kjøkkenet har vi som vanlig høye krav til hygiene og kvalitet.

Strenge prosedyrer for rengjøring om bord
Det utføres regelmessige mikrobiologiske prøver som sendes til laboratorier og vi benytter UV-lys for å teste flater i blant annet lugarer, bysse og fellesområder. Disse resultatene gir oss kontinuerlig tilbakemelding på at renholdsrutinene er effektive. På den måten er det ikke tilfeldig hvordan og i hvilke områder vi rengjør, men det bestemmes fordi vi hele tiden har oversikt over effekten.

I tillegg benytter vi eksterne partnere til å gjennomføre både planlagte og uanmeldte hygieneinspeksjoner på alle skip flere ganger i året. Utover dette har vi nå:
Dedikerte team som sørger for kontinuerlig vask og desinfisering av fellesområder
Redusert adgang til fellesområder slik som badstue, basseng og treningsrom – for å være på den sikre siden
Tilpassede markeringer for å hjelpe deg med å holde avstand til de andre om bord, som mange nok allerede er vant med fra kø-systemer i butikker og kafeer.

Dette gjør våre ansatte for ditt ve og vel
Alle ansatte følger nasjonale bestemmelser fra Folkehelseinstituttet til enhver tid. Mannskapet om bord har:
Gjennomgått en helsesjekk før de går på jobb
Gjennomført Verdens helseorganisasjons offisielle covid-19-kurs for hygienerutiner og smittehåndtering
Grundig opplæring i førstehjelp og digital tilgang på helsepersonell dersom det skulle oppstå medisinske spørsmål
Langs norskekysten er vi aldri langt unna helsevesenet på land, og om bord våre ekspedisjonsskip har vi alltid en lege som del av mannskapet.

Om bord vil du bli møtt med anbefalinger for hvordan du som gjest kan gjøre din del av arbeidet for å redusere smittefaren. Du blir informert via informasjons skjermer, over høyttaleranlegget og direkte fra mannskapet.

Trygt å gå i land og være med på utflukter i våre havner
Mye av opplevelsen med å reise med Hurtigruten er å oppleve stedene vi seiler til. Som gjest har du muligheten til å gå i land flere steder. For å gjennomføre dette vil vi:
Regulere antall personer som går av og på skipet samtidig
Jobbe med gode løsninger for at det ikke skal bli trengsel ved av- og påstigning
Ha gode rutiner for trygg håndtering av gjester og bagasje på terminalene våre
Vi jobber i tett dialog med våre utfluktsleverandører langs norskekysten for å kunne tilby deg unike opplevelser. Utfluktsprogrammet vil kontinuerlig justeres slik at vi møter nasjonale retningslinjer. Sammen med leverandørene våre kommer vi til å implementere ytterligere rengjørings- og hygieneprosedyrer.

Fremover kan det være at noen av utfluktene ikke vil være tilgjengelige, eller at innholdet i utflukten endres slik at risikoen for smitte minimeres. Vi vil be alle gjester om å desinfisere hendene sine, både når de går av, og tilbake om bord på skipet.

Dette forventer vi av deg og andre reisende
Som vi alle stadig blir minnet på, er dette en nasjonal dugnad der alle spiller en viktig rolle. Derfor er det viktig for oss å understreke at for at alle tiltakene og prosedyrene våre skal ha en virkning, er vi avhengig av at du som gjest bidrar med det du kan.

Før ombordstigning må alle gjester levere et helseskjema. Du må bekrefte at du ikke:
Har vært i kontakt med noen som har påvist covid-19 de siste 14 dagene
Er i risikogruppen for å bli alvorlig syk
Har andre alvorlige helseutfordringer
I tillegg kan det forekomme at vi måler kroppstemperatur i pannen på våre gjester før de får lov til å reise med oss.

Som gjest vil du bli instruert til å generelt holde avstand til andre, i tillegg til at vi vil minne deg om å ha god håndhygiene. De ansatte vil bidra til at dette skal bli enkelt å overholde for alle. Vi retter oss også alltid etter nasjonale retningslinjer, og vi oppdaterer våre rutiner fortløpende ved endringer i rådene fra myndighetene

For å være på den sikre siden vil vi også reservere et antall lugarer for isolasjon dersom det, mot formodning, skulle bli nødvendig. Dette betyr at dersom du merker at du har symptomer, eller vi får mistanke om smitte om bord, vil vi raskt kunne isolere vedkommende på egne lugarer.

Vi har god dialog med alle havnene vi besøker, og har dermed tilgang på sykehus og helsepersonell på land ved behov.

send henvendelse

Young Explorers

Young Explorer er et gratis helårsprogram på utvalgte skip for nysgjerrige og aktive barn. Barna vil lære om andre kulturer, naturen og påvirkningen mennesker har på planeten vår. Programmet gjør det lettere å møte andre barn om bord gjennom felles interesser og aktiviteter, noe som former varige vennskap - også over landegrensene. Informasjon er hentet fra Hurtigruten sin webside, datert 15. mai 2020.

Informasjon om reiser fra 16. juni - 15. august 2020
I denne perioden tilbys Young Explorer på alle skipene som seiler langs norskekysten. Young Explorer er helt kostnadsfritt - Maks kapasitet er 35 barn fordelt på to grupper - Det kommer til å være redusert kontakt mellom deltakerne i sommer. Vi oppfordrer også til god hygiene. Syke personer skal ikke delta.

Daglige aktiviteter
For å inspirere de unge om bord, blir det organisert forskjellige aktiviteter realatert til temaene vi snakker om hver dag. Barna vil få en dypere forståelse for naturen, klimaet og kulturen, og blir introdusert for temaer relatert til dyreliv, lokalmat, historie og berømte oppdagere. Hver dag blir det arrangert aktiviteter om bord som er knyttet opp mot disse temaene og som engasjerer barna. Vi ønsker å gi barna følelsen av hvordan det er å være et ekte ekspedisjonsmedlem i den vakre og uberørte naturen vår.


Hvem kan bli med?
Alle barn kan bli med i Young Explorer-programmet, men programmet er tilpasset barn i alderen 6-12. Dersom barn under 6 år ønsker å delta, må en foresatt også være tilstede. Du får alle de praktiske detaljene på reisens første dag. Foreldre og foresatte deltar ikke i programmet, men i noen tilfeller kan vi be foresatte om å hjelpe til underveis. Alle aktivitetene foregår stort sett på norsk og engelsk.

Hvordan bestiller jeg?
Young Explorer er et helårsprogram. Det koster ingenting å være med, og påmelding skjer om bord.
De daglige aktivitetene gjennomføres med en kapasitetsbegrensning på minimum 3 og maks 35 barn.send henvendelse
Se alle tilbud