Opplev Svalbard med MS Spitsbergen
Rabatterte priser på mellom 5-30%! Bestill reisen senest 2. mars og få rabattert pris. Tilbudet gjelder på de fleste avganger i mai, juni, juli og august 2020. Se reiseforslag nedenfor. Pris og kapasitet er gitt med forbehold om endringer. Ta kontakt med Cruisespesialisten for mer informasjon, tlf. 55 59 68 40 eller post@cruisespesialisten.com 

Nedenfor finner dere noen flotte seilinger med MS Spitsbergen hvor fly fra Oslo er inkludert i prisen. Ønsker dere et litt kortere cruise, er ærverdige MS Nordstjernen er trivelig alternativ. I perioden mai-september kan man velge mellom avganger Torsdag-Tirsdag og Mandag-Lørdag fra Longyearbyen, flyreise kommer her i tillegg. Vi har også en kjekk ferdigpakket tur med reiseledsager fra Cruisespesialisten på avgangen 28. mai-2. juni 2020. For mer informasjon om MS Nordstjernen, se HER.

Spitsbergen er den største øya på Svalbard, og regnes som kronen av det arktiske Norge. Beliggende halvveis mellom fastlands-Norge og Nordpolen, kan man forvente at det skal være uutholdelig kaldt. Men takket være Golfstrømmen har Spitsbergen og de andre øyene i Svalbard et overraskende mildt klima med karakteristiske årstider. Det er et rikt plante og dyreliv, og det huser tusenvis av sjøfugl som kommer inn hver sommer, sel, fjellrev og reinsdyr og verdens største rovdyr: Isbjørn.

En del av opplevelsen på Spitsbergen er å besøke de forskjellige og spennende bosetningene som Longyearbyen, Barentsburg, eller Ny-Ålesund - alle med en annen duft og atmosfære. Men de deler en viss pioner følelse, en " Klondike -liknende" atmosfære – hvor de alle fremviser en viss selvtillit tross sin isolasjon fra fastlandet. Longyearbyen er en fargerik og moderne by med førsteklasses fasiliteter, som utmerkede hoteller og restauranter, regelmessige flyforbindelser til fastlands- Norge, samt et imponerende utvalg av aktiviteter som passer alle reisende. 

 • Høyarktis med ekspertene
  Som pioneren innen opplevelsesreiser på Svalbard, bruker vi kunnskapen vår til å vise deg det beste av denne arktiske perlen.
 • Uforglemmelig villmark
  Kom tett på isbreene, fjordene og dramatiske nasjonalparker, og opplev spektakulær natur, ulikt noe annet på planeten vår.
 • Isbjørnens rike
  Opplev det rike dyrelivet, fra hvaler og polarrev til et vell av fuglearter og selve kongen på Svalbard – isbjørnen.
 • Bærekraftige opplevelser
  Våre ekspedisjonscruise er skapt med bærekraft som en prioritet. Ta del i strandopprydding og få en dypere forståelse for Svalbards økosystem.

Mai 2020, 10 dagers seilas med MS Spitsbergen

Avganger: 5. mai 2020 13. mai 2020 21. mai 2020 29. mai 2020
Lengde: 10 dager 

 • Gode muligheter for å se isbjørn
 • Se midnattssolen i den uberørte, arktiske villmarken
 • Utforsk Svalbards vakre vestkyst
 • Opplev historiske steder og uberørt natur

Dag 1 / Oslo / Longyearbyen - Fly og overnatting - Hotell
Fra 59º N til 78º N
Før du går om bord på kveldsflyet fra Oslo til Longyearbyen anbefaler vi at du besøker noen museer, parker eller cafeer i den norske hovedstaden. Når du kommer til Svalbard vil du bli møtt av en helt annen verden – en liten by ved kanten av den store, arktiske tundraen. Turen går videre til hotellet, hvor det blir en overnatting.

Dag 2 / Longyearbyen
En norsk høyborg i Arktis
Bli med på en spennende utflukt etter lunsj for å bli bedre kjent med denne spesielle byen. Den arktiske villmarken dominerer livet her, men Longyearbyen har allikevel et livlig kulturliv, og er et ettertraktet reisemål for eventyrere fra hele verden. Opplev den unike atmosfæren på dette fargerike stedet før du går om bord i skipet.

Dag 3-8 / Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark
Spitsbergens nordvestlige del har rikelig med kuperte øyer, vakre fjorder og isolerte strender. Dette er ekte villmark, så kapteinen vil se an omgivelsene for å avgjøre den beste reiseruten for ekspedisjonen. Vi håper å besøke Kongsfjorden, et av de vakreste fjordområdene på Spitsbergen, med mektige isbreer som kalver isfjell i havet omgitt av flotte fjellformasjoner. En annen mulighet er Ny-Ålesund, et internasjonalt forskningssenter som har en sjarmerende blanding av gamle og nye bygninger. Kanskje besøker vil Magdalenafjorden og Gravneset, hvor de tøffeste kan ta en rask svømmetur og få et sjeldent arktisk svømmesertifikat. Uansett hvor vi utforsker, vil ekspedisjonsteamet sørge for muligheter for å bli med på turer i land, i småbåter eller andre spennende aktiviteter.

Dag 9 / Isfjorden
Fjord og villmark. Vi besøker Isfjorden, Svalbards nest lengste fjord, for å se de enorme dalene som ble gravd ut av de gigantiske isbreene som dekket området for noen årtusener siden. Hold utkikk etter de mange reinsdyrene som holder til i området.

Dag 10 / Longyearbyen / Oslo
Slutten av ekspedisjonen. Når vi kommer tilbake til Longyearbyen kan du nyte det fantastiske landskapet og se iskappen som ligger bare omkring 1,3 mil fra den geografiske Nordpolen. Deretter kjører vi deg til flyplassen og flyet tilbake til Oslo, som du ankommer tidlig neste morgen.

PRISER ALLEREDE RABATTERT MED 30 %
5. mai, innvendig dobbeltlugar kr 28 043 pr pers
13. mai, innvendig dobbeltlugar kr 33 719 pr pers
21. og 29. mai, innvendig dobbeltlugar kr 31 571 pr pers
Ønsker dere pris på lugar med vindu er det bare å ta kontakt med Cruisespesialisten

INKLUDERT I PRISEN:
Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt kabin
Fly tur/retur Oslo og Longyearbyen på økonomiklasse
En overnatting på hotell i Longyearbyen før reisen, inkludert frokost og lunsj
All transport i Longyearbyen inkludert en utflukt før reisen
Komfort ombord
Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
Kaffe og te inkludert hele dagen
En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
Det forventes ikke at du tipser
Aktiviteter og forelesninger
Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
Gratis vind- og vanntett jakke
Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
Avskjedsarrangement

Ikke inkludert
Internasjonale flyreiser
Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
Reiseforsikring

Merk
Alle planlagte aktiviteter er væravhengige

send henvendelse

Juni og august 2020 - 10 dager Svalbard Seilas rundt Svalbard

Avganger: 6. juni 2020 14. juni 2020 22. juni 2020 17. august 2020
Lengde: 10 dager

 • Besøk Svalbard i løpet av den arktiske sommeren
 • Vi tar en rundtur rundt Spitsbergen
 • Gode muligheter for å se isbjørn
 • Se midnattssolen og den uberørte, arktiske villmarken

 

Dette arktiske ekspedisjonscruiset er virkelig noe for seg selv! Vi tar sikte på å krysse 80º N, mens vi tar en tur rundt Spitsbergen under midnattssolen. Utforsk Europas største arktiske villmark, og bli med på utflukter som fotturer, kajakkpadling og klatring på isbreer. Det blir gode muligheter for å se den beryktede isbjørnen underveis.

Dag 1 / Oslo / Longyearbyen - Fly og overnatting
Fra 59º N til 78º N. Før du flyr fra Oslo anbefaler vi at du besøker noen museer, parker eller kafeer i den norske hovedstaden. Når du kommer til Svalbard blir du møtt av en helt annen verden – en liten by ved kanten av den store, arktiske tundraen. Turen går videre til hotellet, hvor det blir en overnatting.

Dag 2 / Longyearbyen - Ombordstigning
En norsk høyborg i Arktis. Neste dag kan du bli med på en spennende utflukt etter lunsj for å bli bedre kjent med området. Den arktiske villmarken dominerer livet her, men Longyearbyen har allikevel et livlig kulturliv, og er et ettertraktet reisemål for eventyrere fra hele verden. Opplev den unike atmosfæren i denne fargerike byen før du går om bord i skipet.

Dag 3-4 / Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark
Vakre fjorder og fascinerende historie. Spitsbergens nordvestlige del har rikelig med kuperte øyer, vakre fjorder og isolerte strender. Dette er villmark på sitt mest ekstreme, så kapteinen vil jobbe med elementene for å sette sammen den beste reiseruten for ekspedisjonen. Kanskje besøker vi Kongsfjorden, som er regnet som et av de vakreste fjordområdene på Spitsbergen, med mektige isbreer som kalver isfjell i havet. Vi håper også å besøke Ny-Ålesund, et internasjonalt forskningssenter som har en sjarmerende blanding av gamle og nye bygninger. Det vil bli spennende turer i land og muligheter for å padle kajakk ettersom vi seiler lenger nord.

Dag 5-7 / Øst-Svalbard Naturreservat
Østre Svalbard har den høyeste populasjonen av isbjørner på øygruppen, og vi har store forhåpninger om å se en på denne turen! Havet er fullt av drivis, og vi tar sikte på å krysse 80º N hvis forholdene tillater det. Vi satser også på å besøke Sjuøyane aller lengst nord. På vei sørover seiler vi gjennom Hinlopenstredet, hvor tusenvis av sjøfugler hekker mens hvalross leter etter skjell i buktene. Vi fortsetter mot Edgeøya, den tredje største øya på Svalbard. På vestkysten av øya er landskapet hovedsakelig isfritt, i motsetning til de fleste andre steder øst på Spitsbergen.Dag 8 / Sør-Spitsbergen nasjonalpark
En vakker nasjonalpark. Vi seiler mot sørspissen på Spitsbergen, hvor vi finner Hornsund med sitt varierte landskap og imponerende geologi. Is som blir presset inn i fjorden tidlig på sesongen tiltrekker seg isbjørner som jakter på isflakene, og hvis vi er heldige ser vi noen av disse utrolige rovdyrene.

Dag 9 / Isfjorden
Isfjordens villmark. Vi bruker dagen på å utforske Isfjorden, Svalbards nest lengste fjord. I den innerste delen av fjorden endrer landskapet seg kontinuerlig. De enorme dalene som ble gravd ut av gigantiske isbreer som dekket området for noen årtusener siden, er hjemsted til de mange reinsdyrene som holder til i området.Dag 10/ Longyearbyen / Oslo - Avstigning og fly
Slutten av ekspedisjonen. På vei tilbake til Longyearbyen kan du nyte den fantastiske utsikten, bare litt over en mil fra den Geografiske Nordpolen. Vi kjører deg til flyplassen i god tid før nattflyet tilbake til Oslo, som du vil ankomme tidlig neste morgen.

PRISER ALLEREDE RABATTERT MED 5-15 %
6. juni, innvendig dobbeltlugar kr 45 881 pr pers
14. juni, innvendig dobbeltlugar kr 62 834 pr pers
22. juni, innvendig dobbeltlugar kr 57 982 pr pers
17. aug. innvendig dobbeltlugar kr 54 472 pr pers
Ønsker dere pris på lugar med vindu er det bare å ta kontakt med Cruisespesialisten.

INKLUDERT I PRISEN:
Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
Fly tur/retur Oslo/Longyearbyen på økonomiklasse
En overnatting på hotell i Longyearbyen før reisen, inkludert frokost og lunsj
All transport i Longyearbyen inkludert en utflukt før reisen
Komfort ombord
Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
Kaffe og te inkludert hele dagen
En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
Det forventes ikke at du tipser
Aktiviteter og forelesninger
Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
Avskjedsarrangement

Ikke inkludert
Internasjonale flyreiser
Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
Reiseforsikring
Bagasjeservice

Merk
Alle planlagte aktiviteter er væravhengige

send henvendelse

Juni, juli og aug 2020 - 12 dager Svalbard Rundt - den ultimate ekspedisjonen

Avganger: 30. juni 2020 10. juli 2020 28. juli 2020 7. august 2020
Lengde: 12 dager 

 • Det ultimate ekspedisjonscruiset rundt Svalbard
 • Vi seiler rundt hele øygruppen
 • Gode muligheter for å se isbjørn
 • Nyt den uberørte villmarken i Arktis

Dette er ekspedisjonen for deg som ønsker å se og lære så mye som mulig, og er en reise inn i den arktiske villmarken på sitt mest ekstreme. Vi tar sikte på å seile over 80º N i løpet av rundturen rundt Svalbard på jakt etter den mektige isbjørnen. Dette cruiset går et steg lenger enn noen av våre andre ekspedisjoner.Dag 1 / Oslo / Longyearbyen - Fly og overnatting
Fra 59º N til 78º N. Turen starter på flyet fra Oslo. Før du flyr anbefaler vi at du besøker noen museer, parker eller kafeer i den norske hovedstaden. Når du kommer til Svalbard vil du bli møtt av en helt annen verden – en liten by ved kanten av den store, arktiske tundraen. Turen går videre til hotellet, hvor det blir en overnatting.

Dag 2 / Longyearbyen - Ombordstigning
En norsk høyborg i Arktis. Neste dag kan du bli med på en spennende utflukt etter lunsj for å bli bedre kjent med denne spesielle byen. Den arktiske villmarken dominerer livet her, men Longyearbyen har allikevel et livlig kulturliv, og er et ettertraktet reisemål for eventyrere fra hele verden. Opplev den unike atmosfæren på dette fargerike stedet før du går om bord i skipet på ettermiddagen.

Dag 3-5 / Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark
Vakre fjorder og fascinerende historie. Spitsbergens nordvestlige del har rikelig med kuperte øyer, vakre fjorder og isolerte strender. Hvis forholdene tillater det, besøker vi Kongsfjorden, et av de vakreste fjordområdene på Spitsbergen, med mektige isbreer som kalver isfjell i havet omgitt av flotte fjellformasjoner. Vi håper også å besøke den tidligere gruvebyen Ny-Ålesund, nå et internasjonalt forskningssenter som har en sjarmerende blanding av gamle og nye bygninger. Det vil bli spennende turer i land, og muligheter for å padle kajakk ettersom vi seiler lenger nord.Dag 6-8 / Øst-Svalbard Naturreservat
Østsiden av Svalbard har det høyeste antallet isbjørn på øygruppen, og vi har høye forhåpninger om å se en på denne reisen! Havet er fullt av drivis, og det frosne landskapet endres hele tiden. Dette er ekte villmark, så kapteinen vår vil tilpasse seg omgivelsene for å avgjøre hvor det er trygt å gå i land eller seile. Målet er å krysse 80º N, og muligens dra enda lenger nordover til Sjuøyane helt ytterst i skjærgården. Det kan også hende at vi seiler øst for Nordaustlandet til Kvitøya, før vi fortsetter mot Edgeøya, den tredje største øya på Svalbard.

Dag 9-10 / Sør-Spitsbergen nasjonalpark og Bellsund-området
Ekspedisjonen fortsetter. Vi fortsetter mot den sørligste spissen av Spitsbergen, hvor Hornsund har et fantastisk variert landskap og geologi. Is som presses inn i fjorden tidlig på sesongen tiltrekker seg isbjørn som jakter på isflakene, så med litt hell får vi se noen av disse flotte rovdyrene.Dag 11 / Isfjorden
Fjord og villmark. Vi bruker dagen på å utforske Isfjorden, Svalbards nest lengste fjord. I den innerste delen av fjorden endrer landskapet seg kontinuerlig. De enorme dalene som ble gravd ut av gigantiske isbreer som dekket området for noen årtusener siden, er hjemsted til de mange reinsdyrene som holder til i området.

Dag 12 / Longyearbyen / Oslo - Avstigning og fly
Slutten av ekspedisjonen. Vi returnerer til fargerike Longyearbyen, som markerer slutten på denne unike reisen som tok oss bare litt over en mil fra den Geografiske Nordpolen. Vi kjører deg til flyplassen, og du vil ankomme Oslo tidlig neste morgen.

PRISER ALLEREDE RABATTERT MED 5-15 %
30. juni, innvendig dobbeltlugar kr 62 759 pr pers
10. juli, innvendig dobbeltlugar kr 64 842 pr pers
28. juli, innvendig dobbeltlugar kr 59 508 pr pers
7. aug. innvendig dobbeltlugar kr 59 508 pr pers
Ønsker dere pris på lugar med vindu er det bare å ta kontakt med Cruisespesialisten

INKLUDERT I PRISEN
Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
Fly tur/retur Oslo/Longyearbyen på økonomiklasse
En overnatting på hotell i Longyearbyen før reisen, inkludert frokost og lunsj
All transport i Longyearbyen inkludert en utflukt før reisen
Komfort ombord
Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
Kaffe og te inkludert hele dagen
En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
Det forventes ikke at du tipser
Aktiviteter og forelesninger
Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
Gratis vind- og vanntett jakke
Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
Avskjedsarrangement

Ikke inkludert
Internasjonale flyreiser
Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
Reiseforsikring
Bagasjeservice

Merk
Alle planlagte aktiviteter er væravhengige

send henvendelse
Se alle tilbud