Svalbard med klassiske Nordstjernen
Svalbard er Norges arktiske juvel – formet av vind, hav, is og snø. Her møter det kalde Polhavet den varme Golfstrømmen, noe som gir et stort biologisk mangfold.

Monica fra Cruisespesialisten har seilt med MS Nordstjernen, samt vi får flotte tilbakemeldinger fra våre kunder som har vært ombord! Det de alle forteller er; et trivelig skip, koselig atmosfære, hyggelig betjening, kunnskapsrike ekspedisjons-guider, god mat, fantastisk natur, kjekke turer i land med rib-båt og guide som forteller om områdene man besøker, flott folklore show og artig lokal pub i Barentsburg og mye mer.

Gjennom hele sommerperioden (mai-september 2020) kan du velge mellom flere ulike seilingsdatoer med klassiske MS Nordstjernen, enten Tur 1: Mandag-Lørdag eller Tur 2: Torsdag-Tirsdag.

Oppgitte priser nedenfor er veiledende og med forbehold om endringer. Flyreise til Longyearbyen er ikke inkludert, vi hjelper gjerne med å finne et godt tilbud her. Ønsker dere ekstra hotellnetter for å kanskje besøke noen av de anerkjente restaurantene i Longyearbyen, er det og mulig.


MS Nordstjernen
er oppkalt etter en av verdens mest kjente stjerner. Stella Polaris (Nordstjernen) er kjent for å hjelpe sjøfolk med å navigere mot nord helt tilbake til vikingtiden.

Skipet ble bygget for hurtigruteflåten i 1956 og gikk gjennom en omfattende modernisering i 2000 og 2014 for å kunne gjøre eksklusive seilaser i Arktis. I dag tar hun oppdagere på eventyr i farvannene langs vestkysten av Svalbard og helt opp til 80 grader nord. Til tross for modernisering har denne “gamle damen” fortsatt beholdt mye av det klassiske interiøret. Bruk av messing og tre har tatt henne tilbake til sin gamle storhetstid. Hun kombinerer ekte nostalgi med moderne komfort, og dette skaper en helt unik atmosfære. Ute på dekk kommer du ekstra nær den uberørte naturen. Det er tak over store deler av dekket - dermed kan du nyte livet ute, selv i dårlig vær.

På MS Nordstjernen finner du restaurant, bar, kafé, panoramasalong og bibliotek. Skipet har også koselige innvendige og utvendige lugarer, de fleste med køyeseng. Noen lugarer har vask, med delt dusj/toalett i korridoren, men det finnes og utvendige lugarer med eget bad. Prisene nedenfor er rimeligste innvendig uten dusj/toalett, ta kontakt med oss for andre lugarkategorier.

I alle fellesområder og på lugarene finner du fortsatt gammelt, vakkert treverk, og skipet har fortsatt all sin originale kunst om bord.

  

MS Nordstjernen - Mai til Sep 2020

Svalbard - Isbjørner og arktiske eventyr (Mandag - Lørdag)

Denne reisen med MS Nordstjernen er den ultimate Svalbard-opplevelsen. Tilbring to netter på land og resten til sjøs langs vestkysten av Svalbard.  

Mandag / Sted: Longyearbyen
Reisen din starter med en hotellovernatting i Longyearbyen, en helt unik liten by. Selv om det arktiske landskapet dominerer, er byen overraskende urban. Her finner du kunstgallerier, barer, god vin på restaurantene, butikker og et lite kjøpesenter.

Flere steder i byen kan du se rester etter gruvedrift. Da Gruve 1 åpnet på 1930-tallet, flyttet gruvearbeiderne inn i skrøpelige brakker. Under andre verdenskrig ble området Nybyen satt fyr på. Etter krigen flyttet gruvearbeiderne tilbake og gjenreiste brakkene. Under oppholdet ditt i Longyearbyen kan du faktisk bo i en av disse brakkene, som i dag selvfølgelig er fullstendig renovert for å tilby gjester høy standard og komfort. Coal Miner’s Cabins ligger cirka 2 kilometer fra sentrum, en fin spasertur i vakre omgivelser.

Du kan også velge å bo på Radisson Blu Polar Hotel, verdens nordligste fullservicehotell, som ligger i hjertet av Longyearbyen. I Restaurant Nansen får du panoramautsikt mot toppen av Hiorthfjellet og en arktisk meny med godt vinutvalg. Hotellet stod ferdig bygd i mars 1995.

Tirsdag / Sted: Longyearbyen og Barentsburg
Etter frokost tar vi deg med på en guidet sightseeingtur i Longyearbyen, hvor vi besøker Svalbardmuseet og Camp Barentz. Det fantastiske museet er vel verdt besøket, da det gir deg god innsikt som kan være nyttig å ha på reisen videre. Etter sightseeingen går vi om bord MS Nordstjernen og gjør oss klare for ekspedisjonen til sjøs. Vi seiler sørover i Isfjorden til vi ankommer russiske Barentsburg. Gruvebyen har vært russisk siden 1932, og i dag bor det rundt 500 mennesker her. Utforsk den sovjetiske arkitekturen, bli med på et folkeshow eller kjenn på den russiske atmosfæren på en lokal bar.

Onsdag / Sted: Magdalenefjorden, nordvesthjørnet, Moffen og 80°Nord
Dette området er lokalt kjent som nordvesthjørnet – et område rikt på øyer, fjorder og strender. I Magdalenefjorden besøker vi en gammel hvalfangststasjon fra 1500-tallet, samt en kirkegård der døde hvalfangere hviler. Vi ankommer området om morgenen og gjør vår første ilandstigning for å utforske den vakre arktiske villmarken. I fjorden kan det være vi ser både isbjørn, vågehval og sel

Torsdag / Sted: Krossfjorden, Kongsfjorden og Ny-Ålesund
Kongsfjorden er den største fjorden på nordvestkysten av Svalbard, også kjent som King’s Bay. Vi tilbringer mesteparten av dagen seilende inn i en liten sidefjord kalt Krossfjord. Her varierer landskapet fra tundra til høye fjelltopper med dramatiske isbreer som velter ut i havet. Den innerste delen av Krossfjorden, Lilliehöökfjorden, er fantastisk vakker. Sørg for å holde utkikk etter fjelltoppen Mitra – oppkalt etter Mitre, et katolsk hodeplagg. Fjellet ligger ved inngangen til Kongsfjorden. Innerst i fjorden ser du den majestetiske Kongsbreen med tre karakteristiske topper: Nora, Dana og Svea. Toppene er oppkalt etter de tre skandinaviske landene. Senere legger vi til kai i Ny-Ålesund. Fordi du nå befinner deg på 78º 55’ N, er du faktisk i et av verdens nordligste samfunn. Stedet var tidligere kjent for gruvedrift, men i dag er området kjent for arktisk forskning. En rekke land har egne forskningsstasjoner her, med særlig stor aktivitet om sommeren.

Fredag/ Sted: Isfjorden og Longyearbyen
Isfjorden er det mest fremtredende fjordsystemet på Svalbard. Vi tilbringer morgenen til sjøs mot Longyearbyen. Et av de mest bemerkelsesverdige fjellene i dette området kalles Alkhornet, hvor tusenvis av polarlomvi har redene sine om sommeren. Når vi seiler inn i de ytre delene av fjorden, kan du merke at landskapet endrer seg. Se de U-formede dalene, skåret ut av fjellene av de enorme isbreene som dekket området for ti tusen år siden. Tilbake i Longyearbyen tilbringer du resten av dagen på egenhånd. På kvelden arrangeres det en avskjedsmiddag på hotellet.

Lørdag / Sted: Longyearbyen
Eventyret på Svalbard er over. Vi sørger for transport til flyplassen hvor flyet ditt tar deg hjem.

 

Nedenfor finner dere en oversikt over seilingene i 2020. Lugarene på MS Nordstjernen består alle av køyesenger. De innvendige lugarene har enten eget dusj/toalett eller delt dusj/toalett i korridoren. De utvendige lugarene har alle ko-øyer, hvor alle har eget dusj/toalett. 

SEILINGER 2020

Datoer: 18. mai, 25. mai, 1. juni, 8. juni, 15. juni, 22. juni, 29. juni, 6. juli, 13. juli, 20. juli, 27. juli, 3. august, 10. august, 17. august, 24.august, 31. august og 7. september

Priseksempel 25. mai 2020:
Innvendig lugar med dusj/toalett i korridor, fra kr 11 475 pr person
Utvendig lugar med ko-øye og dusj/toalett, fra kr 18 039 pr person

Priseksempel 13. juli 2020:
Innvendig lugar med dusj/toalett i korridor, fra kr 12 315 pr person
Utvendig lugar med ko-øye og dusj/toalett, fra kr 19 617 pr person

Priseksempel 7. september 2020:
Innvendig lugar med dusj/toalett i korridor, fra kr 11 475 pr person
Utvendig lugar med ko-øye og dusj/toalett, fra kr 18 039 pr person

Prisen pr person i delt tomanns-lugar inkluderer:
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
Transport fra flyplass til hotell i Longyearbyen
En hotellovernatting i Longyearbyen før du går om bord, frokost inkludert
3 timer sightseeing, inkludert Camp Barentz og museumsbesøk som ender ved havnen
3 netters seiling med MS Nordstjernen
Transport fra skip til hotell i Longyearbyen
En hotellovernatting i Longyearbyen etter reisen med MS Nordstjernen, lett lunsj, middag og lett frokost tidlig om morgenen
Transport fra hotell til flyplass i Longyearbyen
Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter om bord og på land, alt inkludert
Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
Gratis kaffe og te

Ikke inkludert:
Flyreise fra Norge
Reise- og avbestillingsforsikringer
Bagasjeservice
Valgfri tips

send henvendelse

MS Nordstjernen - Mai til Sep 2020


Svalbard - Isbjørner og arktiske eventyr (Torsdag - Tirsdag)


Torsdag / Sted: Longyearbyen
Reisen din starter med en hotellovernatting i Longyearbyen, en helt unik liten by. Selv om det arktiske landskapet dominerer byen, er Longyearbyen overraskende urban. Her finner du kunstgallerier, barer, god vin på restaurantene, butikker og et lite kjøpesenter.

Flere steder i byen kan du se rester etter gruvedrift. Da Gruve 1 åpnet på 1930-tallet, flyttet gruvearbeiderne inn i skrøpelige brakker. Under andre verdenskrig ble området Nybyen satt fyr på. Etter krigen flyttet gruvearbeiderne tilbake og gjenreiste brakkene. Under oppholdet ditt i Longyearbyen kan du faktisk bo i en av disse brakkene, som i dag selvfølgelig er fullstendig renovert for å tilby gjester høy standard og komfort. Coal Miner’s Cabins ligger cirka 2 kilometer fra sentrum, en fin spasertur i vakre omgivelser.

Du kan også velge å bo på Radisson Blu Polar Hotel, verdens nordligste fullservicehotell, som ligger i hjertet av Longyearbyen. I Restaurant Nansen får du panoramautsikt mot toppen av Hiorthfjellet og en arktisk meny med godt vinutvalg. Hotellet stod ferdig bygd i mars 1995.

Fredag / Sted: Longyearbyen og Barentsburg
Etter frokost tar vi deg med på en guidet sightseeingtur i Longyearbyen, hvor vi besøker Svalbardmuseet og Camp Barentz. Det fantastiske museet er vel verdt besøket, da det gir deg god innsikt som kan være nyttig å ha på reisen videre. Etter sightseeingen går vi om bord MS Nordstjernen og gjør oss klare for ekspedisjonen til sjøs. Vi seiler sørover i Isfjorden til vi ankommer russiske Barentsburg. Gruvebyen har vært russisk siden 1932, og i dag bor det rundt 500 mennesker her. Utforsk den sovjetiske arkitekturen, bli med på et folkeshow eller kjenn på den russiske atmosfæren på en lokal bar.

Lørdag / Sted: Magdalenefjorden og nordvesthjørnet
Dette området er lokalt kjent som nordvesthjørnet – et område rikt på øyer, fjorder og strender. I Magdalenefjorden besøker vi en gammel hvalfangststasjon fra 1500-tallet, samt en kirkegård der døde hvalfangere hviler. Vi ankommer området om morgenen og gjør vår første ilandstigning for å utforske den vakre arktiske villmarken. I fjorden kan det være vi ser både isbjørn, vågehval og sel.

Søndag / Sted: Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80°Nord
Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark består av øyer, fjorder og strender og er rik på ekspedisjonshistorie. Da Willhelm Barentz først observerte Svalbard i 1956 var Spitsbergen den første landmassen han så. Han ga det nye stedet navnet ”Spitzbergen”, på grunn av de skarpe, bratte fjellene i området. Gjør deg klar for å utforske noen av Nord-Spitsbergens mest spektakulære fjorder. Dypt inne i det massive Woodfjordsystemet ligger den gigantiske og raskt bevegende Monacobreen. Foran denne oppsprukne isbreen er det alltid issørpe og større isbiter som har ”kalvet” av breen. Noen ganger besøker vi også Jotunkjeldane, verdens nordligste dokumenterte varme kilder. Disse fjordene byr på variert landskap – fra den største flate marken på Svalbard (Reinsdyrflya) til rød sandstein fra devontiden og vulkanrester. Vi bruker dagen til å seile mot Monacobreen og passerer flere små holmer hvor ærfuglen har redene sine om sommeren. Er vi heldige ser vi isbjørn som jakter på fugleegg. Ser du utover havet, kan det hende du får et glimt av vågehvalen eller en sel som soler seg på isen foran isbreen. Er vær- og isforholdene gode nok, seiler vi forbi 80° N til øya Moffen, der det er en stor hvalrosskoloni.

Mandag / Sted: Kongsfjorden og Ny-Ålesund
Kongsfjorden er den største fjorden på nordvestkysten av Svalbard. Den er også kjent som King’s Bay. Her er det gode sjanser for at vi seiler inn i en stor sidefjord kalt Krossfjorden. Naturen varierer fra store vidder til høye fjell med dramatiske isbreer som går rett ut i havet. Hold utkikk etter fjellet Mitra – oppkalt etter en ”Mitre”, et katolsk hodeplagg – som ligger ved inngangen til Kongsfjorden. Innerst i fjorden ligger den majestetiske Kongsbreen som har tre tydelige topper: Norda, Dana og Svea, navngitt etter de tre skandinaviske landene. Senere legger vi til i Ny-Ålesund. På 78º 55’ N er dette en av verdens nordligste samfunn. Dette var en gruveby i gamle dager, men i dag er stedet dedikert til forskning. Flere land har sine egne forskningsstasjoner her, med særlig stor forskningsaktivitet om sommeren.

Tirsdag / Sted: Longyearbyen
Eventyret på Svalbard er over, og det er på tide å si farvel. En transfer-buss tar deg til flyplassen for flyet ditt tidlig på morgenen. Hvis du reiser på et senere fly, er den siste avgangstiden fra skipet klokka 08.00. Drømmen er blitt virkelighet, og du vil ha fantastiske minner å ta med deg. MS Nordstjernen ankommer Longyearbyen tidlig om morgenen. Vær oppmerksom på ekspedisjonsteamets kunngjøringer for avstigningsdagen.

Nedenfor finner dere en oversikt over seilingene i 2020. Lugarene på MS Nordstjernen består alle av køyesenger. De innvendige lugarene har enten eget dusj/toalett eller delt dusj/toalett i korridoren. De utvendige lugarene har alle ko-øyer, hvor alle har eget dusj/toalett.

SEILINGER 2020

Datoer: 21. mai, 28. mai, 4. juni, 11. juni, 18. juni, 25. juni, 2. juli, 9. juli, 16. juli, 23. juli, 30. juli, 6. august, 13. august, 20.august, 27. august og 3. september

Priseksempel 28. mai 2020:
Innvendig lugar med dusj/toalett i korridor, fra kr 14 453 pr person
Utvendig lugar med ko-øye og dusj/toalett, fra kr 20 701 pr person

Priseksempel 16. juli 2020:
Innvendig lugar med dusj/toalett i korridor, fra kr 14 050 pr person
Utvendig lugar med ko-øye og dusj/toalett, fra kr 23 859 pr person

Priseksempel 3. september 2020:
Innvendig lugar med dusj/toalett i korridor, fra kr 12 371 pr person
Utvendig lugar med ko-øye og dusj/toalett, fra kr 20 701 pr person


Pris pr person i delt tomanns-lugar inkluderer:
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
Transport fra flyplass til hotell i Longyearbyen
En hotellovernatting i Longyearbyen før du går om bord, frokost og lunsj inkludert
3 timer sightseeing, inkludert Camp Barentz og museumsbesøk som ender ved havnen
4 netters seiling med MS Nordstjernen
Transport fra skipet til flyplassen i Longyearbyen
Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter om bord og på land
Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
Gratis kaffe og te

Ikke inkludert:
Flyreise fra Norge
Reise- og avbestillingsforsikringer
Bagasjeservice
Valgfri tips

send henvendelse
Se alle tilbud