Island med HurtigrutenIsland
Sagaøya Island er landet av is og ild, med isbreer og vulkaner side om side. Naturen byr på spektakulært landskap, sprutende geysirer og imponerende fossefall. Kontrastene er store med lange mørke vintre og somre opplyst av midnattssol, samt store områder med uberørt natur på dørstokken til svært moderne bysamfunn. Island er ikke et reisemål - det er et eventyr.

Sommeren er utrolig varm, frodig grønn og dagene blir stadig lengre inntil midtsommeren, hvor solen går ned til horisonten men forsvinner ikke helt. Om vinteren kan du se det fantastiske fargespillet i nordlyset, skiftevis grønne, blå, gule og rosa nyanser på nattehimmelen

Broen mellom kontinentene
Beliggende i Nord-atlanteren like syd for polarsirkelen, er øya en bro mellom kontinentene. Det tar rundt fem timer å fly fra New York til Reykjavik, og tre timer fra London. I likhet med Norge er Island velsignet med Golfstrømmen som gir et temperert klima, med forfriskende somre og overraskende milde temperaturer om vinteren.

Landet har omtrent 325 000 innbyggere, og et areal på 103 000 km². Kulturen på øya har blitt formet av isolasjon og naturkrefter. Island er kjent for sine sagaer, og sagaene herfra kjenner øyboerne også godt til. De tette båndene islendere har til sine forfedre, kan ses i både språket og kulturen.

Kosmopolitisk
Reykjavik, denne lille kosmopolitiske hovedstad er skapt av jordens indre krefter, omgitt av ren naturenergi og full av kontraster. Der ser man små hus med bølgeblikk ved siden av futuristiske glasshus, førsteklasses fasiliteter ligger så å si ved siden av vulkansk terreng, og internasjonal innflytelse, ispedd islandske tradisjoner, skaper en enestående kultur hvor gammelt og nytt møtes.

Det mystiske alveriket
Mer enn halvparten av Islands befolkning tror, eller kan forestille seg at alver (Huldufólk) eksisterer side om side med menneskene. Men selv de som ikke tror vil kvie seg for å forstyrre alvene. Hvis man ber dem slå istykker en sten som sies å være en alvebolig vil de nekte! Noen veier har blitt designet for å unngå konflikter med skapninger som er noen ganger sagt å besøke vår dimensjon. Hvis du kjøper et kart over Island i dag, er mange av disse stedene merket av på lik linje med veier, kirker og turistattraksjoner.

Med Hurtigruten kan du velge mellom en rekke ekspedisjonsseilinger med utflukter til aktive vulkaner, grønne daler, bre- laget fjorder, svarte sandstrender og brusende elver. Kanskje du til og med får et møte med det usynlige folket.