Hvorfor velge cruise i Karibien?

HVORFOR VELGE CRUISE I KARIBIEN?
Et cruise i Karibien er selve drømmeferien for mange! Her er man nesten garantert sol og sommer, sammen med flotte opplevelser til lands og til vanns!
Det er mange ulike cruise å velge mellom, derfor er Karibien en populær destinasjon som mange ofte reiser tilbake til, igjen og igjen.

På et og samme cruise kan man få opplevde kritthvite strender og turkisblått hav, kultur, historie, smilende mennesker og fengende rytmer. Skipet legger til kai om morgenen og seiler igjen på ettermiddagen, så hvordan du legger opp dagen i land, bestemmer du og ditt reisefølge. Vær med på en utflukt i regi av skipet, finn en taxi på kaien som kan kjøre deg til en flott strand eller guide deg litt rundt i området, ta på gode joggesko og gå deg en lang tur, finn en koselig restaurant ved sjøen og se på folkelivet. Mulighetene er mange, du gjør akkurat som du vil. Det viktigste er at du nyter dagen og er om bord i god tid før skipet seiler videre!


HVOR I KARIBIEN SKAL JEG REISE?
I Karibien velger man ofte ruter til Vestlige, Østlige eller Sørlige Karibien, men man finner og cruise som kombinerer de ulike områdene. Seiling gjennom Panamakanalen inkludert en del stopp i Karibien er og populært, disse cruisene er ofte 14-16 netter. Man seiler enten fra Florida til California eller motsatt. Ønsker man å kombinere cruise med noen dager eller en liten uke i land i f.eks. Florida kan man velge et kortcruise på 3-5 netter til Bahamas eller Bermuda eller et 7 netter cruise til et av områdene nevnt. Vil man se mer av Karibien, anbefaler vi å ta et litt lenger cruise, a la 10-14 netter, hvor man kommer til steder man ikke vil rekker på et 7 netters cruise. Et lite tips! En del cruiseskip går 7 netters cruise, annenhver uke Østlige og Vestlige Karibien, hvorfor ikke kombinere disse og få 14 flotte netter om bord? Vi finner samme lugaren for begge ukene, slik at dere slipper å pakke ned og opp igjen. Her kan det ofte være gode priser, så det er absolutt noe å vurdere.

De mest kjente og populære havnene for cruise til Karibien er Miami eller Fort Lauderdale, hvor cruisene seiler ut i fra og returnerer til. Kombiner gjerne med noen dager i land før dere drar på cruiset, ikke bare som en sikkerhet i forhold til flyforsinkelser, men og for å oppleve disse flotte byene med de milevis lange strendene. Det går og cruise ut i fra San Juan, Puerto Rico i Sørlige Karibien. Da kommer man «midt i smørøyet», men litt mer kronglete flyreise med to mellomlandinger. Andre havner man kan cruise fra er f.eks. Orlando og Tampa i Florida, Galvestone i Texas og New York.

En del rederier har og sine private øyer/strandområder som er tilrettelagt for sine gjester. Her vil man finne flotte strender, vannsport aktiviteter, spisesteder og barer, så man kan nyte hele dagen på stranden. 

Vestlige Karibien
Eksempler på havner er Jamaica (Ocho Rios, Montego Bay eller Falmouth), Cayman Islands og Mexico (Cozumel, Costa Maya). Man kan og få oppleve sjarmerende Key West, helt på sydspissen av Florida. Et annet område innunder Vestlige Karibia er Sentral-Amerika med anløp til Belize og Roatan i Honduras, samt Guatemala, Costa Rica og Panamakanalen. Mayaruiner, snorkling, svømme med stingray, klatre opp Dunn`s River Falls på Jamaica.

Østlige Karibien
I Østlige Karibien finner man det klassiske drømmereisemålet Bahamas, det fantastiske strandområdet Labadee på Haiti og historiske San Juan i Puerto Rico. Eksempel på havner er Bahamas, Grand Turk, Haiti, Dominikanske Republikk, St Thomas på De Amerikanske Jomfruøyene, Tortola på De Britiske Jomfruøyer, Puerto Rico (San Juan) og Philipburg, St.Maarten. Innunder Østlige Karibien regner vi og med Leeward øyene som består av St Kitts, Antigua og Guadeloupe. De mer luksuriøse skipene anløper og glamorøse St Barts and Anguilla.

Sørlige Karibien
Sørlige Karibien er for deg som vil ha en lengre cruise på rundt 10-14 dager, da med start i Florida – Frodige St. Lucia med sine tvillingvulkaner og regnskog, og strandparadisene Aruba og Barbados. Eksempel på havner er er St Kitts, Antigua, Guadeloupe, Martinique, Dominica, St Lucia, Barbados, Grenada, St Vincent og Grenadinene. Samt de kjente ABC-øyene Aruba, Bonaire og Curaçao utfor kysten av Venezuela.


NÅR BØR JEG REISE?
Høysesongen for cruise i Karibien strekker seg fra midten av desember til midten av april. Det er i denne perioden været ofte er stabilt med minst antall regndager og mest sol og god varme.

Lavsesongen er juni til november. Da er været mer ustabilt og det er risiko for regn og tropiske regnskyll. I løpet av disse månedene, og særlig om høsten, kan man dessuten risikere å komme ut for orkaner, selv om skipene vil prøve å seile langt utenom dem.
Når det er sagt, så er det mange soldager og varme temperaturer, særlig kan august bli veldig varm, så reiser man i denne perioden kan man og være heldig og ikke se en sky på himmelen. Prisene er ofte rimeligere i lavsesong, akkurat på grunn av det ustabile været.NOEN FORSLAG PÅ CRUISE I KARIBIEN
I linken HER har vi satt opp noen kjekke cruiseforslag i Karibien med anerkjente Celebrity Cruises.
Ønsker dere andre reiseruter eller tid på året, er det bare å kontakte oss, så hjelper vi dere videre! 


Fort Lauderdale


Miami


Willemstad, Curacao

Charlotte Amalie, St Thomas

Magens Bay, St. Thomas


St Maarten

San Juan, Puerto Rico


St Kitts


Cozumel, Mexico

Grand Turk

St Lucia


St Maarten


Labadee, Haiti