Royal Caribbean Cruise Line


Om Royal Caribbean Cruise Line

Royal Caribbean International er et av verdens største og mest anerkjente rederier som mange av oss nordmenn kjenner til. Rederiet tilbyr aktivitetsfylte cruise som passer for de aller fleste, inkludert par, familier og deg som vil forsøke cruise for første gang. Royal Caribbean International er i familie med Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises, under fellesnavnet Royal Caribbean Cruise Line (RCCL).

Atmosfære ombord
Atmosfæren ombord et RCCL skip er hyggelig og familiær. Her finner man mange ulike aldersgrupper og det er mye å finne på og oppleve både på dagtid og kveldstid. Rederiet har også egne områder for de voksne om behovet for ro og avslapping skulle dukke opp. Man har svært gode show og legger stor vekt på mat og service.

Appellerer til
Royal Caribbean appellerer i hovedsak til familier, par og enkeltpersoner fra 30 år og oppover. 
Gjennomsnittsalderen på gjestene er ca. 40 år, noe lavere på 3- og 4 netters cruise, og noe høyere på lengre cruise over 10 netter. Gjestene er aktive reisende med ønske om en ferie til en overkommelig pris som gir en underholdende, eventyrlig, avslappende og smakfull opplevelse. God service, god mat og masse aktiviteter om bord er andre kjennetegn. Alle skip tilbyr et stort utvalg av restauranter og kaféer som vil tilfredsstille selv den mest kresne gane. Menyene er satt sammen av kokker som bruker utsøkte råvarer og førsteklasses kokkekunst.

Om bord på skipet er alt godt tilrettelagt for barn. Cruise som ferieform blir stadig mer attraktivt for barnefamilier! RCCL har et omfattende barneprogram om bord hvor barn i alderen 6 måneder til 17 år kan besøke Adventure Ocean. Dette er et program spesielt tilegnet for å underholde barn og ungdom. Det er et stort avskjermet barne- og ungdomsområde med egne barneklubber, vannrutsjebane, flere aktivitetsrom, eget diskotek og stort videospillområde.

Fra Freedom Class og oppover er det ett eget Splash Pool for barn som bruker badebleie, disse får ikke benytte de vanlige bassengene. Rederiet har en nedre aldersgrense for å dra på cruise: 6 måneder ved avreisedato på de fleste seilinger med unntak av noen seilinger som har 12 måneder. Rederiet gjør ingen unntak til denne regelen så det er viktig å sjekke dette før man bestiller.

Aktivitetstilbudet kan variere mellom de ulike skipsklassene. Man vil finne klatrevegg, golfsimulator, minigolf, løpebane rundt hele skipet, basket- og volleyballbane, stort treningsstudio med alle fasiliteter og flere badstuer, stort og velutstyrt helse- og velværesenter med eget spa og skjønnhetssalong, flere basseng, soldekk og boblebad, teatersal, fallskjermsimulator, radiobiler, kasino, kino, bibliotek, nattklubb, flere barer. På Oasis, Freedom- og Voyager Class- skipene finnes også skøytebane. Og ikke nok med det, på Oasis og Freedom Class skipene kan man også surfe på bakre del av skipet.

Påkledning
På dagtid er det uformell påkledning. På 7 netters cruise vil det være to formelle kvelder i hovedspisesalen hvor herrene kler seg i dress/smoking og damene i passende antrekk. Tre formelle kvelder på lenger cruise. Velger man å spise middag i buffet restauranten er det uformell påkledning.

Bespisning
I hoved spisesalen kan man til middag velge mellom fast bord tidlig(cirka 18.00), sent(cirka 20.30-21.00) eller My Time Dining(ikke fast bord) som kan bestilles på forhånd, eller man bare møter opp innenfor åpningstiden og blir tildelt bord så snart dette er ledig. 

Frokost, lunsj og middag kan man spise både i buffet restaurant og hoved spisesal. I tillegg finnes en del andre spisesteder samt spesialitet restauranter med cover charge. Rom service er også tilgjengelig, avgift kan forekomme.

Bilder fra Royal Caribbean Cruise Line:

Cruisetilbud fra Royal Caribbean Cruise Line: