Viking River Cruises


Om Viking River Cruises

Viking River Cruises er verdens største elvecruiserederi, med mange elvecruisebåter som seiler i Europa, Russland og Kina. Rederiet er kjent for meget god kvalitet på skip, service om bord, lugar, mat og de ulike inkluderte landutfluktsprogrammene. Dette er et globalt rederi med hovedkvarter i Basel, Sveits hvor det ble startet i 1997 i et Skandinavisk og Hollandsk samarbeid ledet av norske Torstein Hagen.

I 2012 begynte Viking River Cruises med Viking Longships. De ville ha det luksuriøse som man kan finne på vanlige cruiseskip over til elvebåter. Større lugarer og suiter enn på noen andre elvecruiseskip var et mål. De har både solcelle panel og organiske urter som dyrkes om bord. De har også hybrid motorer som skal gjøre hele opplevelsen så stille og behagelig og miljømessig riktig som mulig. De har også de klassiske elvebåtene som seiler i Europa disse er fra 1991 og helt frem til 2015 hvor 2 nye båter er bygget. I 2014 ble det bygget tre skip spesialtilpasset Douro dalen i Portugal. De har også tre større elvecruisebåter som seiler i Russland

Atmosfære ombord
Atmosfæren er rolig og elegant. Viking River Cruises har opp igjennom årene mottatt flere prestisjefylte utmerkelser for sin gode kvalitet. Lugarene er alle utvendig med vindu og på noen av skipene finnes det til og med en liten fransk balkong! Alt ligger til rette for en flott opplevelse!

Appellerer til
Det voksne publikum som ønsker en rolig men allikevel elegante opplevelse på sakte seiling igjennom det ene historiske og kulturelle høydepunktet etter det andre. Når man er om bord i et elvecruiseskip fra Viking River Cruises så kan man få med seg alt fra kokke klasser, språk kurs og lektyrer om det historiske landskapet man seiler igjennom. Utflukter er også inkludert i cruisepris noe som gjør at man får med seg mange opplevelser ekstra i løpet av cruiset

Påkledning
På dagtid er det uformell påkledning. Til middag er det vanlig pent antrekk. Det vil være en kapteinens aften hvor man også går pent kledd. På mange reiseruter skal man gjerne på Operaen eller en fin konsert. Så et pent antrekk til både damer og herrer kan være greit og ta med.

Bespisning
Alle måltider inkludert i cruiseprisen. Drikke som mineralvann, øl og vin er inkludert til lunsj og middag. Det er ingen formelle kvelder, men man har vanligvis en kapteinens velkomst middag og/ eller en avskjedsmiddag.