1 / 2
Hurtigruten
7
netter

Cruise i Norge med MS Spitsbergen 6 okt. 2022

Spitsbergen

Fra16 980,-/person
2022-10-06
16 980,-/person

Cruise i Norge med MS Spitsbergen

Dag 1, Bergen

Reisen starter i livlige Bergen. Byen ble grunnlagt i år 1070, og var hovedstaden vår i mange år. Du vil se at byen har beholdt mye av sin lokale karakter, historie og sjarm.

Hopp om bord på Fløibanen til Fløyen. Turen opp til toppen av fjellet tar bare seks minutter. Her kan du nyte den fantastiske utsikten, og se hvordan byen er omgitt av havet og syv fjell. Kanskje du også ser ekspedisjonsskipet vårt i havnen.

Når du kommer tilbake til sentrum, kan du ta en spasertur rundt i de koselige brosteinsbelagte gatene og smugene. Hvis du blir tørst, kan du stikke innom en av de mange kaféene eller pubene og bestille en halvliter av byens lokale Hansa-øl.

På Gamle Bergen Museum kan du gjøre et dypdykk i byens historie. Folkemuseet viser hvordan byen var på 1700- og 1800-tallet. Et annet historisk høydepunkt er fantastiske Fantoft stavkirke.

Ta også en spasertur gjennom historiske Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du fisketorget og de kjente, fargerike bryggebygningene. Mange av bygningene her ble bygget 1300-tallet, og nå huser de forskjellige butikker som selger kunst og håndverk.

Etter at du har gått om bord i ekspedisjonsskipet, vil du bli vist til lugaren din. Det er en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon rett før avreise, og etterpå kan du ta deg en tur rundt på skipet og gjøre deg kjent. Etter et møte med ekspedisjonsteamet, er vi klare for å starte  eventyret.

Dag 2-5

7. oktober 2022 - 10. oktober 2022

Målet vårt de neste fire dagene, er å utforske kysten og naturen på vestlandet. Her finner du spektakulære fjell, fredfylte fjorder og majestetiske isbreer. Avhengig av lokale forhold, skal vi bruke de små ekspedisjonsbåtene våre og dra ut på landinger for å utforske fjordene og kystområdene nærmere. Her kan du få mulighet til å oppleve de stille fjordene fra en kajakk.

Vær- og vindforhold vil avgjøre nøyaktig hvor vi drar og når. Her er noen av fjordene vi kan besøke.Uansett hvilken fjord vi reiser til, kan du glede deg til fantastiske landskap i spektakulære høstfarger. På grunn av den mindre størrelsen på skipet vårt, vil du komme enda tettere på landskapet og stedene vi besøker underveis.

Du vil også bli invitert til foredrag med ekspedisjonsteamet, som gladelig deler av sin omfattende kunnskap om alt du får se. Innsikten deres gjør opplevelsen enda bedre, og gir deg en dypere forståelse av regionen.

Dag 6
10. oktober 2022

Sørlandet er fullt av idyll, ikke bare om sommeren. Kystlandskapet er vakkert, og ideelt for fugletitting og flotte turer. Agder kalles noen ganger Norges riviera på grunn av det milde klimaet, og er et av de mest populære ferieområdene i landet vårt.

Her finner du en sjarmerende blanding av skjærgård, skogsområder og åser, og vi vil prøve å vise deg det beste regionen har å by på. Vi satser på å besøke Arendal, hvor de små trehusene ligger tett i tett ved havet, og den livlige indre havnen skaper er et stykke perfekt sørlandsidyll. Ta en spasertur i de sjarmerende gatene i den gamle delen av byen, og nyt den tilbakelente sørlandsstemningen.

Har du litt ekstra energi? Raet nasjonalpark er perfekt for flotte utendørsopplevelser. Parken går langs kysten, og byr på glasialgeologi og mange turstier. Avhengig av værforholdene, kan det hende du får muligheten til å utforske området på en fottur, kajakktur eller sykkeltur.

Dag 7
11. oktober 2022

Velkommen til Sverige! I dag utforsker vi den fascinerende Bohuslänkysten, et skjærgårdsområde med holmer, livlige byer og små fiskerlandsbyer.

Vi stopper på øya Sydkoster – en av de to Kosterøyene. Nordkoster og Sydkoster ligger midt i Kosterhavets nasjonalpark. På den sørlige øya kan du gå opp til Valfjäll – det høyeste punktet på øya. Fra toppen får du utsikt over hele øygruppen, og kan se helt til Norge.

Om ettermiddagen fortsetter vi reisen langs den vakre svenskekysten, og seiler til Lysekil hvor vi skal tilbringe kvelden. Vi anbefaler at du tar en tur ut på dekk når vi seiler gjennom kanalen, forbi sjarmerende fiskerlandsbyer, omgitt vakker natur.

Lysekil er en koselig kystby, så benytt gjerne anledningen til å ta en spasertur for å se den vakre bygningene. Den sjarmerende, gamle bydelen Gamlestan er godt bevart, og er også verdt et besøk. Stikk innom noen av de lokale kaféene og restaurantene, og smak på sjømaten som området er så kjent for.

Etter en aktiv dag med utforsking, kan du nyte et deilig måltid og en god natts søvn på MS Spitsbergen.

Dag 8
 

Vi legger til kai i Oslo tidlig om morgenen. Etter frokost er det tid for å ta farvel med MS Spitsbergen. Hvis du har tid, anbefaler vi at du ser deg litt rundt i Oslo før du reiser hjem. Hovedstaden vår ble utnevnt til Europas grønne hovedstad i 2019, og byen ved Oslofjorden er omgitt av skogkledde åser og innsjøer.

Siden Oslo er en relativt liten by, er den lett å utforske til fots.

Ved havnen kan du besøke Akershus festning, og derfra spaserer du lett gjennom Oslo sentrum til Rådhuset, Slottet, Stortinget og Oslo domkirke. Det nye nasjonalmuseet i Oslo er en moderne arkitektonisk kontrast til de mer klassiske bygningene.

I Bjørvika kan du se den spennende moderne arkitekturen øst for havnen. En av de store attraksjonene her, er Operahuset, bygget av glass og hvit marmor. Ta en spasertur på operataket, og nyt panoramautsikten over byen og det nærliggende Munch-museet. På den andre siden av broen ved Sørenga, kan du få en urban strandopplevelse, slappe av i en flytende badstue eller til og med padle i kajakk.

Når du omsider reiser hjem, regner vi med at du allerede planlegger neste reise langs Norges vakre kyst. Vi ser frem til å ønske deg velkommen tilbake snart.

Reiseplan

6-13. oktober Cruise
Cruise

Cruise

Dato
Avreisehavn
Ankommer
Avreise
Tid i land
okt. 6
torsdag
Bergen
Bergen
20:00
okt. 7
fredag
FJÆRLAND
FJÆRLAND
08:00
14:00
6 timer
okt. 9
søndag
ROSENDAL
ROSENDAL
13:00
19:00
6 timer
okt. 10
mandag
Forsand
Forsand
10:00
16:00
6 timer
okt. 12
onsdag
Ljubljana (Koper)
Ljubljana (Koper)
07:00
13:00
6 timer
okt. 13
torsdag
Oslo
Oslo
07:00

Inkludert i prisen

Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
Kaffe og te uten kostnad
WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land

Ikke inkludert i prisen

  • Flyreise
  • Reiseforsikring
  • Bagasjehåndtering
  • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
  • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet