1 / 2
Hurtigruten
12
netter

Nordkapp ekspressen, Bergen - Honningsvåg -Oslo 20 okt. 2023

Trollfjord

Fra27 459,-/person
Prisen er per person fra/ innvendig lugar
2023-10-20
27 459,-/person

Nordkapp ekspressen, Bergen - Honningsvåg -Oslo

Vi synes det er perfekt at sjøreisen starter i Bergen, en av Norges viktigste kunst- og kulturbyer. Hvis du har tid, bør du utforske byen før du går om bord i skipet.

Dag2, Molde og Kristoiansund
Molde, Romsdalens største by og kommersielle senter, ligger på den sørlige kysten av Romsdalshalvøya. Vi stopper her på kystreisene våre mellom Bergen og Kirkenes også, men denne gangen blir vi her mye lenger, så du virkelig får mulighet til å oppleve byen.

Dag 3, Rørvik
Vikna er en øygruppe i en kjede på omtrent 6000 øyer, holmer og skjær. Vi stopper når vi kommer frem til den største av øyene, Inner-Vikna. Vi regner med å legge til kai i havnebyen Rørvik på formiddagen, og blir her det meste av dagen.

Dag 4, Lødingen
Lødingen er en liten bygd på Hinnøyas sørvestlige kyst, og det bor nesten 2000 innbyggere i kommunen. Vi anløp denne havnen på en av de tidligere kystrutene våre, så når vi nå vender tilbake, føles det litt som å komme hjem igjen.

Vi legger til kai rundt middagstid og har Lødingen som base i noen få timer, mens vi utforsker Norges største øy sør for Svalbard — Hinnøya

Dag 5, Alta
 

Alta har i overkant av 10 000 innbyggere, og er en av de største kystbyene vi besøker. Her finner du også Altaelva, en av Norges beste lakseelver. Her trekkes det titt og ofte opp store laks, og noen har veid opptil 24 kg. Du vil ikke angre hvis du smaker på fersk grillet laks i en av de lokale restaurantene.

Alta ligger på 70 grader nord, og ligger langt over den nordlige polarsirkelen. Området er spesielt kjent for mye nordlys, så sørg for å ha kameraet lett tilgjengelig. Når himmelen er skyfri og forholdene ligger til rette for det, bør du få knipset noen blinkskudd av lysene som danser over deg.

Dag 6, Honningsvåg
Vi er fremme tidlig om morgenen, og du får en hel dag i Honningsvåg. Dette er den nordligste byen på Fastlandsnorge, og landskapet er nesten uten trær og busker. Vintrene er gjerne lange med mye snø så langt nord, så gjør deg klar for fantastiske vinterlandskap og morsomme vinteraktiviteter.

Dag 7, Tromsø
I dag får du besøke den arktiske hovedstaden. Tromsø, eller «porten til Arktis» som mange sier, er Norges nordligste universitetsby. Her er forholdene ideelle for flere populære vinteraktiviteter, som for eksempel hundekjøring og tur med truger.

Tromsø ligger rundt 350 kilometer nord for den nordlige polarsirkel, og mørketiden her varer litt over en måned om vinteren. Da er sjansen stor for at du får oppleve nordlyset.

Dag 8, Stokmarknes og Svolvær
I dag utforsker vi Lofoten, en spektakulær øygruppe som stiger opp fra Norskehavet. Du trenger bare å kaste et blikk på de dramatiske fjelltoppene og fiskeværene i vannkanten for å forstå hvorfor øygruppen kalles et av Norges vakreste steder.

Når vi først er her, må vi tilbringe litt tid i Stokmarknes. Denne historiske byen er en del av Vesterålen, en øygruppe like nordøst for Lofoten. Av alle stedene vi besøker, er dette stedet helt spesielt for oss. Det var her den originale Hurtigruten ble grunnlagt av Richard With i 1893, skipsfartens pioneer.

Dag 9, Brønnsøysund
Brønnøysund ligger på en smal halvøy rett ut fra fastlandet, omringet av hav og øyer. Det bor omtrent 5000 mennesker i den lille byen, mange i fargerike hus mot en bakgrunn av slake bakker og steile fjelltopper.

Dag 10, Ålesund.
Etter en solid frokost på skipet, legger vi til kai i Ålesund litt utpå formiddagen, en by som ligger spredt utover en rekke småøyer.

Dag 11, Hardangerfjorden og Haugesund
Når vi seiler sørover langs vestkysten, seiler vi forbi noen av Norges mest berømte fjorder, blant annet Hardangerfjorden.

Dag 12, Farund og Kristiansand
Tidlig om morgenen kommer vi til Farsund. Her kan du rusle langs Listas sandstrender og se Lista fyr.

Kanskje du får muligheten til å besøke en tysk festning. Festningen var i bruk under andre verdenskrig. Den er godt tatt vare på, og mange av de originale brakkene er fortsatt like hele. Lær alt om krigshistorien i området under en guidet tur på dette historiske landemerket, før vi seiler videre til Kristiansand.

Nær sørspissen av landet vårt finner vi Kristiansand, Norges femte største by med en lokalbefolking på 112 000 personer. Vi regner med å legge til kai sent på ettermiddagen, og du får noen timer til å utforske byen.

Dag 13, Oslo
Tenk tilbake på reisen din fra sør til nord og sørover igjen, mens vi tidlig på morgenen seiler inn til sjøreisens siste havn – Oslo.

Avskjeden med mannskapet når du går i land markerer avslutningen på reisen din med oss. Du har seilt med Nordkapp-ekspressen og utforsket byer og bygder langs kysten, helt til toppen av det europeiske kontinentet.

Reiseplan

Cruise
MS Trollfjord
Dato
Avreisehavn
Ankommer
Avreise
Tid i land
okt. 20
fredag
Bergen
Bergen
14:30
okt. 21
lørdag
Molde
Molde
08:00
16:00
8 timer
okt. 22
søndag
Rørvik
Rørvik
10:00
17:00
7 timer
okt. 24
tirsdag
Alta
Alta
13:00
20:00
7 timer
okt. 25
onsdag
Honningsvåg
Honningsvåg
08:00
18:00
10 timer
okt. 26
torsdag
Tromsø
Tromsø
08:00
21:00
13 timer
okt. 27
fredag
Stokmarknes
Stokmarknes
09:00
12:00
3 timer
okt. 27
fredag
Svolvaer
Svolvaer
15:30
19:00
3 timer
30 minutter
okt. 28
lørdag
Brønnøysund
Brønnøysund
10:00
14:00
4 timer
okt. 29
søndag
Ålesund
Ålesund
10:00
14:00
4 timer
okt. 30
mandag
HARDANGERFJORD
HARDANGERFJORD
09:00
10:00
1 time
okt. 30
mandag
Haugesund
Haugesund
15:00
20:00
5 timer
okt. 31
tirsdag
Farsund
Farsund
08:00
11:00
3 timer
okt. 31
tirsdag
Kristiansand
Kristiansand
16:00
20:00
4 timer
nov. 1
onsdag
Oslo
Oslo
08:00

Høydepunkter

Seil hele norskekysten, en av verdens lengste kyststrekninger, fra Bergen til Nordkapp og tilbake sørover til Oslo.

Stig om bord på MS Trollfjord, renovert i 2023 for å gi de beste og mest komfortable gjesteopplevelsene.

Inkludert i prisen

Cruise med helpensjon i valgt lugarkategori
Drikkepakke (vin, øl, mineralvann) i resturanten til måltidene
Vann, kaffe og te er inkludert
Te og kaker om ettermiddagen

Ikke inkludert i prisen

  • Flyreise
  • Reiseforsikring
  • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere