1 / 2
Hurtigruten
12
netter

Nordkapp ekspressen, Oslo - Honningsvåg - Bergen 8 okt. 2023

Trollfjord

Fra29 273,-/person
Prisen er per person fra/ innvendig lugar
2023-10-08
29 273,-/person

Nordkapp ekspressen, Oslo - Honningsvåg - Bergen

Dag1, Oslo
Du har sikkert lyst til å bli bedre kjent med Oslos mange sjarmerende steder før du går om bord i skipet. Hvorfor ikke ta turen til sentrum, for å knipse noen bilder av arkitektonisk høydepunkter som Rådhuset, Slottet og Oslo domkirke.

Dag 2, Kristiansand og Farsund
Langt sør i finner vi Kristiansand, Norges femte største by med en lokalbefolking på 112 000 personer. Vi regner med å legge til kai tidlig om morgenen, slik at du får noen timer til å utforske byen.

Dag 3, Haugesund og Hardangerfjorden
 

På vei forbi sørspissen av Norge, seiler vi nordover langs vestkysten. Like etter Stavanger, kommer vi til Haugesund; «Vikinghøvdingenes hjem».

Kallenavnet er inspirert fra historiske steder som Olavskirken, bygget i 1250 av Kong Håkon Hå. Her finner du også Haraldshaugen, et nasjonalt monument som sies å være den første norske kongelige gravhaugen. Vend tilbake til vikingtiden på Nordvegen historiesenter, med utstillinger presentert av en fiktiv Harald Hårfagre.

Etter et kort stopp i Haugesund, går du tilbake til skipet for naturskjønn seiling i Hardangerfjorden. Fjorden er hele 179 meter lang, noe som gjør den til den lengste fjorden i Norge og den femte lengste i verden.

Dag 4, Ålesund
Etter en solid frokost på skipet, legger vi til kai litt utpå formiddagen i en by som sprer seg utover en rekke småøyer. Her skal vi tilbringe nesten hele dagen, slik at du har god tid til å se alt Ålesund har å by på.

Dag 5, Brønnøysund
Brønnøysund ligger på en smal halvøy rett ut fra fastlandet, omringet av hav og øyer. Det bor omtrent 5000 mennesker i den lille byen, mange i fargerike hus mot en bakgrunn av slake bakker og steile fjelltopper.

Dag 6, Svolvær og Stokmarknes
I dag utforsker vi Lofoten, en spektakulær øygruppe som stiger opp fra Norskehavet. Du trenger bare å kaste et blikk på de dramatiske fjelltoppene og fiskeværene i vannkanten for å forstå hvorfor øygruppen kalles et av Norges vakreste steder.
Vi legger til kai i Svolvær tidlig om formiddagen. Sør i Lofoten, på Austvågøya, ligger Svolvær som er øygruppens største by. 

Dag 7, Tromsø
 

I dag får du besøke den arktiske hovedstaden. Byen er Tromsø, eller «porten til Arktis» som mange sier, og dette er Norges nordligste universitetsby. Her ligger forholdene perfekt til rette for flere populære vinteraktiviteter, som hundekjøring og tur med truger.

Tromsø ligger omtrent 50 mil nord for den nordlige polarsirkel, og mørketiden her varer litt over en måned om vinteren. Da er sjansen stor for at du får oppleve nordlys.

Dag 8, Honningsvåg
Vi er fremme tidlig om morgenen, og du får en hel dag i Honningsvåg. Dette er den nordligste byen på Fastlandsnorge, og landskapet er nesten uten trær og busker. Vintrene er gjerne lange med mye snø så langt nord, så gjør deg klar for fantastiske vinterlandskap og morsomme vinteraktiviteter.

Dag 9 Alta, Nordlysets by
Alta har i overkant av 10 000 innbyggere, og er en av de største kystbyene vi besøker. Her finner du også Altaelva, en av Norges beste lakseelver. Her trekkes det titt og ofte opp store laks, og noen har veid opptil 24 kg. Du vil ikke angre hvis du smaker på fersk grillet laks i en av de lokale restaurantene.

Dag 10, Lødingen
 

Lødingen er en liten bygd på Hinnøyas sørvestlige kyst, og det bor nesten 2000 innbyggere i kommunen. Vi la til i denne havna på en av de tidligere kystrutene våre, så når vi nå vender tilbake, føles det litt som å komme hjem igjen.

Vi legger til kai rundt middagstid og har Lødingen som base i noen få timer, mens vi utforsker Norges største øy sør for Svalbard — Hinnøya. 

Dag 11, Rørvik
 

Vi fortsetter sørover, og beveger oss ut av det mørke nord idet vi krysser den nordlige polarsirkelen tidlig om morgenen.

Vikna er en øygruppe i en kjede på omtrent 6000 øyer, holmer og skjær. Vi stopper når vi kommer frem til den største av øyene, Inner-Vikna. Her legger vi til kai ved havnebyen Rørvik omtrent midt på dagen, og blir der i noen timer.

Dag 12, Molde og Kristiansund
Vi runder av reisen med et besøk til Molde, Romsdalens største by og kommersielle senter, på den sørlige kysten av Romsdalshalvøya. Vi stopper her på kystreisene våre mellom Bergen og Kirkenes også, men denne blir vi her mye lenger, så du virkelig får mulighet til å oppleve byen.

Dag 13, Bergen
Tenk tilbake på reisen din fra sør til nord og sørover igjen, mens vi tidlig på morgenkvisten seiler inn til reisens siste havn - Bergen.
 

Din avskjed med mannskapet når du går i land markerer avslutningen på reisen din med oss. Du har seilt med Nordkapp-ekspressen og utforsket byer og bygder langs kysten, helt til toppen av det europeiske kontinentet.

Du har fått oppleve Norges varierte klima, sett majestetiske fjell og fjorder, og kanskje også fått se med ærefrykt opp mot nordlyset en eller flere ganger.

Reiseplan

Cruise 8-20. oktober
Cruise
Dato
Avreisehavn
Ankommer
Avreise
Tid i land
okt. 8
søndag
Oslo
Oslo
18:00
okt. 9
mandag
Kristiansand
Kristiansand
08:00
11:00
3 timer
okt. 9
mandag
Farsund
Farsund
16:00
20:00
4 timer
okt. 10
tirsdag
Haugesund
Haugesund
07:00
09:00
2 timer
okt. 10
tirsdag
HARDANGERFJORD
HARDANGERFJORD
14:00
15:00
1 time
okt. 11
onsdag
Ålesund
Ålesund
10:00
14:00
4 timer
okt. 12
torsdag
Brønnøysund
Brønnøysund
10:00
13:45
3 timer
45 minutter
okt. 13
fredag
Svolvaer
Svolvaer
09:00
13:00
4 timer
okt. 13
fredag
Stokmarknes
Stokmarknes
17:00
20:00
3 timer
okt. 14
lørdag
Tromsø
Tromsø
08:00
18:00
10 timer
okt. 15
søndag
Honningsvåg
Honningsvåg
08:00
20:00
12 timer
okt. 16
mandag
Alta
Alta
08:00
17:00
9 timer
okt. 18
onsdag
Rørvik
Rørvik
12:00
16:00
4 timer
okt. 19
torsdag
Molde
Molde
08:00
15:00
7 timer
okt. 20
fredag
Bergen
Bergen
07:00

Inkludert i prisen

Cruise med helpensjon i valgt lugarkategori
Vann, kaffe og te er inkludert
Te og kaker om ettermiddagen
Drikkepakke (vin, øl, mineralvann) i resturanten til måltidene

Ikke inkludert i prisen

  • Fly
  • Reiseforsikring
  • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere