P&O Cruises


Om P&O Cruises

The Peninsular & Orient Steam Navigation Company – P&O – er et meget tradisjonsrikt britisk rederi med historie helt tilbake til 1837.
De fleste skip og ruter har utgangspunkt i utreise fra Southampton, men det er også meget populære fly & cruisepakker med direktefly fra London til Karibien.
Skip og atmosfære har britisk tilsnitt, og passer best for et voksent publikum. Skipene seiler også hvert år i januar på verdenscruise eller andre lange eksotiske seilinger

Atmosfære om bord
Skipene er av medium størrelse, med unntak av Britannia, som tar 3647 passasjerer over tilsammen 18 dekk.  Stemningen om bord er meget hyggelig og uformell, der de fleste andre medreisende er briter. For deg som liker afternoon tea, britiske puber og tradisjonsrik engelsk mat passer rederiet perfekt!
Om bord er det fortsatt en del av de klassiske elementene som mange setter pris på med et cruise, i kombinasjon med en rekke nyutviklinger, særlig når det gjelder mat og service.

Appellerer til
Merk at tre av skipene (Arcadia, Adonia and Oriana) har aldersgrense på 18 år, og således passer best for voksne og erfarne cruisere, med en rolig og god tone om bord.
De øvrige fem skipene er familievennlige med kjekke barneklubber og ulike aktiviteter. Disse skipene har også egne områder kun for de voksne.

Påkledning
På dagtid er det uformell påkledning, mens P&O fortsatt ivaretar cruisetradisjonene med formell bekledning på kveldstid noen dager i løpet av cruiset.
Det er mange som setter pris på at det er litt stil over sakene, og på P&O er dress/smoking og damene i passende antrekk fortsatt en godt ivaretatt tradisjon.

Bespisning
I tillegg til hoved restaurantene finnes det en rekke restaurantalternativer på de ulike skipene. The Beach House på Aurora, Oceana, Oriana & Azura tilbyr uformell utendørsservering,
The Glass House spesialiserer seg på god vin som passer til maten man får servert, mens Sindhu og Sorrento er eksempler på gode spesialitetsrestauranter.
Frokost og lunch spiser mange i buffetrestauranten, på lugaren er det muligheter for room service og å brygge sin egen kopp med te og afternoon tea blir fort en del av de daglige rutinene